Pro každého, kdo chce ze svého 3D skeneru nebo aplikace pro 3D skenování pro chytré telefony dostat maximum, novinka MODO pro repotologii série ze školicího místa průmyslového designu cadjunkie je jen pro vás.

Za nízkou cenu 39 $ (14 $ pro členy Cadjunkie Premium) tato série videí ke stažení obsahuje vše, co potřebujete vědět o převodu dat 3D skenování na funkční geometrii, a také některé úhledné skripty MODO určené výhradně pro sérii, které vám pomohou zrychlit Pracovní postup.

Adam O'Hern, vlastní rezident průmyslového designu společnosti EvD Media, v této sérii využívá retopologii a zjednodušuje ji, aby co nejlépe využil data 3D skenování a převedl je na funkční a vyrobitelný model CAD v MODO nebo SolidWorks.

Navíc k devět funkcí nabitých videí a zahrnuty skripty MODO pro zrychlení pracovního postupu v oblasti retopologie, řada také obsahuje procesní soubory, které vám pomohou provést vás na každém kroku.

Tady to Adam všechno rozebírá:

Na jakou retopologii se tedy můžete ptát?

Možná jste na svém smartphonu strávili nějaký čas s jednou z mnoha aplikací pro 3D skenování, jako je Catch společnosti Autodesk 123D, nebo možná chcete vylepšit model od ZBrush pro výrobu. V zásadě je konečným cílem retopologie vzít existující 3D model a „vysledovat“ jeho formu pomocí funkční geometrie, aby s ním bylo možné dále manipulovat ve vyhrazeném softwarovém balíku CAD, jako je SolidWorks. Stručně řečeno, retopologie je proces přestavby jinak „mrtvého“ modelu s funkcemi, které můžete použít pro 3D tisk, vykreslování a výrobu.

Klíčové dovednosti, které přidáte do svého panelu nástrojů:

U této série Adam rozděluje každý krok pro převod objektů reálného světa na čistou geometrii, kterou budete moci použít k posunutí návrhů vašich produktů na další úroveň v MODO a/nebo SolidWorks. Ať už je vaším konečným cílem zdokonalit své modelovací schopnosti nebo stavět na ručně vyráběných prototypech, budete vedeni procesem využití retopologie ke zintenzivnění vaší designové hry.

Import 3D skenů z aplikace Smartphone

01

Rekonstrukce sítí v MODO

02

Export a dokončení vašeho návrhu v SolidWorks

03

Přejděte na cadjunkie, stáhněte si a začněte s MODO pro repotologii série, nebo se přihlaste za kadetka Prémiové členství získat přístup k celé knihovně video školení průmyslového designu.

Autor