Pokud někdy existovala nějaká 3D CAD aplikace, která by se dala srovnávat s hladkým, hedvábně rozpuštěným máslem, TinkerCAD byl by ten. Pokud jste to ještě nezažili, musíte. Prostě musíte. Webová aplikace pro 3D modelování vychází s novou verzí a je to téměř vše, co byste chtěli a očekávali od snadno použitelné aplikace pro 3D modelování. A jak to vypadá, položili základy pro 3D aplikace.

Tinkercad

První verze Tinkercad byla úžasná. Tenhle, ještě víc. Krása Tinkercad je nejen v tom, že je to responzivní webová aplikace 3D, ale také v tom, že má základní funkce, které byste našli v jiných 3D aplikacích. Zejména to, jak interagujete s geometrií. V mnoha ohledech je to lepší. Je to určitě plynulejší a jednodušší, až se divím, proč je jiný software pro 3D modelování tak komplikovaný. Máte základní tvary a pohyb drag & drop s ultra plynulým ovládáním. Interakce objektu je krásná. Každý objekt má ovládací body pro úpravu velikosti a orientace, navíc se přichytává a mění pomocí klávesy SHIFT. Je to dost jednoduché pro začínající modeláře s dostatečným množstvím, aby to pokročilého modeláře zaujalo.

Mají větší zaměření na možnosti 3D tisku s možností okamžitě odeslat váš model na Shapeways, imaterialise nebo Ponoko. Máte také možnost stáhnout si .stl a vytisknout se nebo upravit sami.

Jakkoli je to funkční, existuje více funkcí, které by mohlo použít. Věci, které bych rád viděl, jsou kontextové nabídky, modifikátory geometrie (jako zaoblení, zkosení atd.), Ovládání povrchu a export. Nepochybuji, že zvažují funkce jako tato a další, aby potěšili a překvapili naše 3D smysly. Také bych byl překvapen, kdyby to zvládli po zbytek roku, aniž by získali. Rozhodně, pokusit se.

Autor

Josh je zakladatel a redaktor společnosti SolidSmack.com, zakladatel společnosti Aimsift Inc. a spoluzakladatel společnosti EvD Media. Podílí se na strojírenství, designu, vizualizaci, technologii, která ji realizuje, a obsahu, který se kolem ní vyvíjí. Je certifikovaným profesionálem SolidWorks a vyniká v nešikovném pádu.