Jakmile podnikatelé úspěšně založí jeden e-shop, na kterém budou prodávat zboží, často se přesunou do nové oblasti. Někdy to bude znamenat prodej stejné třídy zboží pod novější značkou navrženou tak, aby přilákala jiný druh klientely. Opět to může být také proto, že majitel webu chce nabízet různé produktové řady, takové, které by se nutně nemusely hodit k jeho aktuálnímu webu. Čtěte dále a zjistěte, jak můžete svůj další web elektronického obchodu udělat ještě lepším než ten předchozí.

Používejte nástroje pro tvorbu webových stránek

Pokud jste naposledy zakládali web pro internetový obchod, museli jste zaplatit grafikovi a také webdesignérovi, aby zboží vymyslel. Pak budete muset znovu přemýšlet. Díky automatizované technologii a osvědčené rozložení moderního tvůrce webových stránek elektronického obchodu, nepotřebujete prakticky žádné designové ani technické dovednosti, abyste web uvedli do provozu za pouhou hodinu nebo tak něco. Udělejte svůj web tak složitý nebo jednoduchý, jak chcete, s ohledem na povahu nabídky vašich produktů. Když použijete dnes dostupné online nástroje k vymýšlení nového webu, budete vědět, že začne efektivně fungovat od prvního dne. Takové stavební programy dokážou zpracovat cokoli od stránek se specializovanými produkty až po transakce včetně vrácení peněz a případně i plateb. 

Trojrozměrné prvky

3D není jen pro kina a domácí kina. Můžete vytvořit rozruch kolem svého webu tím, že do něj začleníte také vyskakovací prvky. Výhodou přidání prvků rozšířené a virtuální reality na vaše stránky je, že to lidem pomáhá při rozhodování o nákupu. Představte si, že máte 3D vykreslený obrázek jednoho z návrhů vašich produktů. Pokud je ve stavu AR nebo VR, potenciální zákazníci jej mohou prozkoumat zepředu, zezadu a ze stran bez jakéhokoli úsilí. Ještě lépe, některé přizpůsobitelné 3D zásuvné moduly pro elektronický obchod webové stránky umožňují vizualizaci objektů, jak se objevují v domovech lidí.

Obsah videa

V dnešní době vás dostane pouze jednoduchý popis produktu. Pokud chcete přilákat více zákazníků, budete potřebovat obsah, který skutečně ocení, což často znamená krátká, svižná a výstižná videa. Ne veškerý obsah vašeho videa se však musí soustředit na jednotlivé produkty. Použijte je k porovnání produktů v podobné třídě, aby si zákazníci mohli vybrat, který bude nejlépe vyhovovat jejich potřebám. Dalším dobrým tipem pro web elektronického obchodu je poskytovat instruktážní videa. To je zvláště užitečné, pokud prodáváte technické produkty, s nimiž by zákazníci mohli chtít nějaké rady ohledně manipulace. Nejen, že to zvýší pravděpodobnost, že bude vašemu webu důvěřovat potenciální klienti, ale mělo by to také pomoci zvýšit vaši viditelnost na internetu. Google a další velké vyhledávače mají tendenci hodnotit stránky s instruktážními videi a podobným obsahem více.

Shrnutí

Nakonec byste se měli vždy snažit vylepšit svůj poslední web elektronického obchodu a web vašich konkurentů. Pokud ne, někdo bude mít web na vašem specializovaném trhu hned za rohem, takže si nenechte ujít vlastní, protože jste nezůstali o krok napřed. 

Autor