Bacon. Umuligt at spise, mens du arbejder på en berøringsskærm. Det er et forfærdeligt, FORFÆRDELIGT problem, der skal håndteres. Du ved, vi har leget med ideen om touchscreen-grænseflader til interaktion med CAD-data, men det har altid været lidt af en overgangsløsning til arbejder i 3D. Jeg ved ikke, hvorfor det virker som en mere overbevisende måde at interagere med 3D-geometri på at gribe løse luftmolekyler, men det gør og 3 Gear Systemer får det til at ske med Kinect-drevne gestus og et nyt udviklingssæt til at skubbe det ind i 3D-softwaren.

3Gear Tilføjer bevægelser til dine applikationer

3Gear har opnået $350,000 i finansiering fra K9 Ventures (Manu Kumar), Aditya Agarwal, Uj Ventures (Eric Chen), Safa Rashtchy og Naval Ravikant. Teamet på tre mand er baseret i San Francisco og består af medstifterne Robert Wang og Chris Twigg med grundlæggeren Kenrick Kin. De instruerer 3Gear Gesture Control SDK (tilgængelig her) hos udviklere i CAD-, medicin- og spilindustrien. Faktisk er de meget førende ved at præsentere applikationen til at håndtere dine 3D-designdata.

YouTube video

3Gear SDK Demo Video

Vi talte med Rob for at finde ud af mere.

Hvad er inspirationen bag denne nye Gesture UI?
Vi ønsker at fange din hånds fulde udtryksfuldhed. Musen er en 2D-inputenhed, der behandler din hånd, som om den var en stor pegende finger. Berøringsskærmen lader dig bruge to fingre til at glide rundt på billeder under glas. Vi skaber teknologi, der fanger hele din hånd og lader dig gribe ting, vende ting, samle ting, animere ting osv. – alt sammen på en behagelig og ergonomisk måde.

Hvad er baggrunden på 3gear-holdet?
Vi kommer alle tre fra datalogi og menneske-computer interaktion baggrunde. Rob tog sin ph.d. ved MIT om at spore farverige ting ved hjælp af computersyn. Chris fik sin ph.d. fra Carnegie Mellon, før han arbejdede hos Industrial Light & Magic R&D med visuelle effekter. Kenrick fik sin ph.d.-grad fra Cal, men brugte meget af sin tid på gymnasiet i Pixar Animation Studios, hvor han opfandt måder at bruge multitouch-skærme til at bygge rige 3D-miljøer til computeranimerede film på.

Hvilken type funktioner og funktioner kan folk, der bruger 3d solid modelleringssoftware, forvente at se?
Vores mål for noget som SolidWorks er at lade dig "parre" dele ved at samle dem med dine hænder. Du bør også være i stand til at dreje en del eller en samling, som om du holder den i dine hænder. Vi skal stadig skaffe en masse ting rigtigt for at nå dertil, men at frigive vores teknologi via dette softwareudviklingssæt (SDK) er vores første store skridt.

Hvilken modellerings-/gengivelsessoftware vil blive understøttet?
Da vi kun er tre personer lige nu, kommer det til at afhænge af udviklerfællesskabet. Vi ville elske at se dette i solide modelleringspakker som SolidWorks og Inventor samt overflademodellere som SketchUp og Maya.

Hvordan ser du på, at gestus-brugergrænsefladen arbejder med en mobil arbejdsstyrke?
Vores nuværende fysiske opsætning er lidt klodset, men vi forventer, at vores fremtidige hardware bliver lidt meget mere end en clip-on til din skærm eller bærbare computer. Vi ønsker også, at gesturelle brugergrænseflader er tilgængelige på farten.

Udviklersættet er tilgængelig til download straks på 3gears hjemmeside. Du kan også finde ud af om teknologien "finger-præcis håndsporing" og hvordan de får det til at ske her.

Forfatter

Josh er grundlægger og redaktør på SolidSmack.com, grundlægger af Aimsift Inc. og medstifter af EvD Media. Han er involveret i teknik, design, visualisering, teknologien der får det til at ske, og indholdet udviklet omkring det. Han er en SolidWorks -certificeret professionel og udmærker sig ved at falde akavet.