undgå-solidworks-on-dege-relationsDe er en smule lettere at håndtere end tænderne udøde, men alle relationerne i en SolidWorks-skitse kan gøre modellering og specifikt konceptmodellering til en relation, der omdefinerer mareridt, der er langt mindre interessant end at rydde op efter et zombiebarn.

Et af de største problemer, du vil have med relationer, der automatisk føjes til dine skitser, er relationen 'ON EDGE', der oprettes, når du bruger Convert Entities. Det er hurtigt at tilføje dem, men det tager tid at rette dem op.

De er det ideelle værktøj til hurtigt at få kanterne af den ene del til en anden skitse, men du vil føle smerte, hvis der sker en ændring, der påvirker dem. Her er alle grunde til at undgå På kanten forhold, hvad du skal bruge i stedet og tips til, når du har brug for dem.

blå kant

Hvorfor slynger relationer og heller ikke sutter så meget
En ting, der virkelig suger ved at afværge de skræmmende skabninger af skitsedrevet modellering, er alle de sammenblandende relationer, du tilføjer for at skabe hver ekstrudering, skæring, fejning eller overflade. Hvis et ansigt eller en kant, der refereres til, slettes eller redefineres, er din model åben for et vildt angreb af fejl og tidskrævende omarbejde.

Det er surt, fordi du skal gå ind og ud af skitser for at løse brudte relationer, og det har en tendens til at føles som at åbne din motorhjelm for at starte din bil. Hvis vi skal bruge skitser, tror jeg, at mange foretrækker muligheden for at redigere dem uden at gå ind i skitsen, men for nu er vi nødt til det, og en af ​​de mest almindelige relationer, du vil rette op på, er en 'On Edge' relationer oprettet med kommandoen Konverter entiteter.

Forhold er rart, fordi du hurtigt kan foretage ændringer i skitsen, der fuldstændigt ændrer objektets form. De tilføjer lidt struktur til processen med at skabe geometri, og hvem har ikke brug for en smule struktur i deres liv.

I virkeligheden er forholdet kampen om godt mod ondt, uanset hvilken tapper modelbeslutning du tager. Det er sjældent, jeg har en skitse, der ikke bliver redefineret på et eller andet tidspunkt. Det betyder, at det er sjældent, at jeg ikke behøver at rode med relationer eller slippe af med På kanten forhold, så lad os slippe af med dem. Her er hvad du skal gøre.

blå kant

Brug ikke konverteringsenheder
Det er en stor modstridende funktion. Det gør det hurtigt at oprette skitser, men kan tilføre en masse hovedpine til, hvordan skitser håndteres i forbindelse med de kanter, de refererer til. Lød det som en mundfuld? Det er. Convert Entities er et skitseværktøj, der giver dig mulighed for hurtigt at konvertere kanterne af faste stoffer til skitser for at ekstrudere. Det skaber en 'På kanten' forhold. En simpel relation til en enkel kant, eller sådan ser det ud til.

konvertere-enheder01
Brug af konverteringsenheder skaber færre relationer, men flere eksterne referencer

konvertere-enheder02
Ikke at bruge Convert Entities skaber flere relationer, men færre eksterne referencer

Det er, når du begynder at konvertere flere kanter og gennemgår flere design -iterationer, at alle de konverterede kanter kan forårsage fejl i dine skitser. Det er ikke, at funktionen Konverter entiteter er dårlig i sig selv, men mange af de relationer, der er oprettet ved hjælp af konverteringsenheder, kan dingle (miste deres reference), hvis noget geometri op i den historie eller funktioner ændres. Ja, det kan alligevel ske med enhver form for relation, men hvis du reducerer På kanten anvendte relationer, reducerer du mængden af ​​omarbejde til dine skitser. Dette gælder især med eksterne forbindelser.

Men den største grund til ikke at bruge Convert Entities? På kanten relationer tager længere tid at genopbygge.

blå kant

Reducer omarbejdningen
(Dreng, dette indlæg bliver længere, end jeg havde forventet.) Her er en fejl, du normalt får, når du bruger Konverter enheder.
ugyldig-skitse-geometri
Det sker, når man forsøger at slette På kanten forhold, der er i konflikt med hinanden. Du bliver typisk nødt til at slette hver På kanten relation og omarbejde skitsen for at låse den ned.

Her er i stedet nogle tips til reducere omarbejde , genopbygge tider til dine modeller.

 1. Brug rektangel skitseværktøj
  Det enkle eksempel. I stedet for at konvertere enheder på et ansigt, der ville give dig fire On Edge -forhold, tegne et rektangel og vedhæfte de to punkter, du vælger, til den anden geometri.
 2. Opret genveje til relationer
  tilføjelse af relationer i stedet for at bruge Konverter entiteter tager længere tid, så brug dit tastatur til at tilføje dem hurtigere. Jeg foreslår, at du opretter den mest almindelige, Tilfældig, Koncentrisk, Kolinær og Koradial.
 3. Relater igen, før du sletter
  Dette gælder for enhver skitseenhed. Inden du sletter det, skal du se på relationerne (Værktøjer, relationer, display, slet ...) og fjern alle, der forårsager konflikter. Genrelater dem derefter med de tastaturgenveje, du har konfigureret.
 4. Vis andre hvordan
  Vis andre, hvordan man bruger relationer. Nogle mennesker ved bare ikke, hvordan de arbejder, eller hvad de er til. En funktion, der bruger en fuldt defineret skitse, genopbygger også hurtigere.

blå kant

Når du har brug for at bruge Konverter enheder
Her er nogle tips til, når du skal bruge Konverter enheder.

 1. Vælg Tangency/Loop/Chain
  I stedet for at vælge og konvertere hver kant, skal du højreklikke på en kant og vælge 'Select Tangency' eller 'Select Loop' (eller 'Select Chain', hvis du vælger skitselinjer.) Dette giver dig mulighed for hurtigt at vælge en gruppe kanter uden at det kedelige vælger.
 2. Marker en kant
  Dette er ikke en mulighed, men kan hjælpe med at foretage ændringer. Når du vælger en kant (eller et ansigt), skal du konvertere kanterne til skitselinjer, ekstrudere og derefter tilføje andre segmenter til skitsen, den (skal) opdatere med ændringerne. Tilføj et punkt til den linje, du valgte at konvertere.
 3. Brug ikke parallelle og vinkelrette relationer
  Disse er normalt redundante relationer, der kan forårsage konflikt, undgå dem, hvis det overhovedet er muligt. Det samme gælder forholdet mellem skæringspunkter og rettelser.
 4. Brug parallelle og vinkelrette relationer
  Når du opretter biblioteksfunktioner og ønsker, at de skal fungere, skal du bruge parallelle, vinkelrette og symmetriske relationer i stedet for andre. Dette vil hjælpe dem med at arbejde i enhver retning.

blå kant

Forhold kan være en stor hjælp, men de er en af ​​de grundlæggende funktioner i SolidWorks, der ikke altid værdsættes og forstås. Jeg vil gerne have, at relationer er mere geometrisk relateret end skitserelaterede i nogle tilfælde, men det kommer ind i et helt andet argument.

Hvad er dine hang-ups om relationer? Eventuelle andre tips?

Forfatter

Josh er grundlægger og redaktør på SolidSmack.com, grundlægger af Aimsift Inc. og medstifter af EvD Media. Han er involveret i teknik, design, visualisering, teknologien der får det til at ske, og indholdet udviklet omkring det. Han er en SolidWorks -certificeret professionel og udmærker sig ved at falde akavet.