Hoe kunt u als ontwerper, ingenieur of maker gelijke tred houden in een branche die voortdurend wordt verstoord door 'nieuwe gezichten' en letterlijk van de ene op de andere dag hele bedrijven creëert? Aangezien producten sneller dan ooit tevoren op de markt komen, wat is dan de beste strategie om uzelf in een steeds sterker concurrerende creatieve wereldeconomie te plaatsen? Hoe kunt u de toekomst van Making benutten en deze nieuwe technologieën in uw voordeel gebruiken?

AU2012 Innovatieforum | De toekomst van maken

Op dit Autodesk University 2012 Innovation Forum bespreken gasten, waaronder Jay Rogers (CEO en oprichter van Local Motors), Mark Hatch (President en CEO van Maya), Jason Martin en Patrick Triato (Designers, Zooka Soundbar), en anderen het spectrum van disruptieve en technologieën die het mogelijk maken dat producten sneller en goedkoper dan ooit tevoren op de markt komen:

Jay Rogers, president, CEO en medeoprichter van Local Motors


“Ik zit in het vijfde jaar van een honderd jaar durende odyssee om de vorm van auto’s te veranderen.”

“Er zijn drie inkomstenstromen die ons bedrijf ondersteunen. We maken gereedschappen en diensten en we verkopen producten.”

“Vroeger deelden we informatie zoals deze [afbeelding van papier], maar tegenwoordig kunnen we afbeeldingen zoals deze [3D-model] delen.”

“Tegenwoordig kan iemand van over de hele wereld begrijpen hoe hij [jouw ontwerp] moet maken. En dat is een fundamenteel verschil tussen het leren en maken van vandaag en het maken en leren van gisteren.”

“Het kostte de Britten 200 jaar om hun industriële revolutie te doorstaan, het kostte Amerika 50 jaar, het heeft China 10 jaar gekost en individuen kunnen het binnen een jaar terugdraaien.”

'Als iemand je vertelt dat het een goed idee is, is de kans groot dat het al is gedaan. Als iemand zegt dat het een slecht idee is, moeten de wielen gaan draaien. Omdat het waarschijnlijk geweldig is.”

“Wij zoeken niet naar een gemiddeld aantal ontwerpen; we zoeken uit het niets naar een oplossing voor een probleem. We vinden iets dat zeer interessant en polariserend is.”

Ash Notaney, vice-president Product & Innovatie, Project Frog


“Elke discussie over de toekomst moet beginnen met het praten over trends. In New York is momenteel één World Trade Center in aanbouw. Het heeft ongeveer dezelfde vorm en grootte als het Empire State Building, en het duurt nog veel langer om het te bouwen. Is dat echt de toekomst?”

“Een groot deel van de bouwkosten zit in de overhead. Meer dan 70% van de bouwkosten is inefficiënt en dat is de kans.”

“Het begint met het hebben van een gereedschapskist met onderdelen en elk van deze onderdelen is heel, heel gedetailleerd. De componenten voor de gebouwen worden off-site vervaardigd. Ze worden plat verpakt op een vrachtwagen geleverd en met een kraan op hun plaats gezet. Vervolgens hebben we iemand ter plaatse om alles tot op de seconde nauwkeurig te timen en vervolgens kijken we hoe we de efficiëntie kunnen verbeteren.”

Jason Martin, CEO, en Patrick Triato, hoofdontwerper, Carbon Audio


'Er is luid en dan is er luider. Wij zijn luider.”

“Van concept tot plank duurde het ongeveer zeven maanden.”

“Probeer jezelf voortdurend opnieuw uit te vinden. Vraag jezelf af: wat is het volgende grote ding? Zo definieer je een nieuwe categorie.”

Mark Hatch, CEO van TechShop


“Ik ben een professionele revolutionair, en als professionele revolutionair is het mijn taak om te rekruteren en te radicaliseren. U ziet een revolutie voor uw ogen en ik hoop dat u zich bij de revolutie aansluit.”

“Wat gaat uw bedrijf maken op basis van wat u zojuist van dit panel heeft gehoord?”

“Vroeger werkte ik in de ontwikkeling van nieuwe producten en het duurde eeuwen voordat ik er iets uit kreeg. Niet meer."

“Er is slechts één kleine daad nodig om deel te nemen aan de revolutie. Dus wat ik graag zou willen dat je doet, is deze kerst een cadeau maken voor je familie of vrienden, en dan heb je deel uitgemaakt van de revolutie.

Mickey McManus, president en CEO van MAYA Design


“We produceren in een jaar meer processors dan we rijstkorrels kunnen verbouwen. Ruim 10 miljard processors en dat aantal groeit.”

“De natuur kan ons iets leren. Je bent zelf een complex informatiesysteem.”

“Het is een enorme kans voor complexiteit. Het gevaar is niet complexiteit, maar kwaadaardig
complexiteit.”

“Ik ben bang dat we in de toekomst een creativiteitscrisis zullen krijgen. Ik weet niet of we in de juiste dingen voor onze kinderen investeren.”

“De toekomst gaat over creativiteit en behendigheid.”

Auteur

Simon is een industrieel ontwerper uit Brooklyn en Managing Editor van EVD Media. Wanneer hij de tijd vindt om te ontwerpen, ligt zijn focus op het helpen van startups bij het ontwikkelen van merk- en ontwerpoplossingen om hun productontwerpvisie te realiseren. Naast zijn werk bij Nike en diverse andere opdrachtgevers is hij de voornaamste reden dat er bij EvD Media iets gedaan wordt. Hij worstelde ooit met zijn blote handen een alligatorbuizerd uit Alaska tegen de grond... om Josh te redden.