3D Systems is niet aan het rommelen in 2013. Ondanks enkele nieuwe producten matige prestatie, hebben ze bewezen dat een arsenaal aan 'slagroomtaarten in je gezicht' de beste strategie is om een ​​hype te ontwikkelen en je aandacht te trekken. Op de een of andere manier wisten ze tijdens het promoten van hun nieuwe productreleases op CES 2013 de 'Best of CES 2013 Award voor opkomende technologie” tijdens het hosten muzikanten die 3D-geprinte instrumenten bespelen op hun stand, en vonden nog steeds tijd om een ​​platform uit te brengen voor modelbouwers en ontwikkelaars om geld te verdienen met apps rond 3D-printen.

“Cubify gelooft dat iedereen creatief is en iedereen kan creëren – we hebben allemaal gewoon een leuke en gemakkelijke manier nodig om aan de slag te gaan.”

Het nieuwe 3D Print App-ontwerpsysteem van Cubify is verdeeld over twee platforms en is bedoeld voor zowel programmeurs als modelbouwers zonder programmeerervaring. De Cubify API “is voor webprogrammeurs die hun eigen webapps schrijven, modellen maken en programmeren”. Zodra de programmeur de app heeft ingediend, is het proces vergelijkbaar met het indieningsproces van Apple's iOS-apps: wacht een paar dagen en kijk of de app is goedgekeurd. Er is geen maximum aantal apps dat een ontwikkelaar kan indienen en Cubify zorgt voor de verantwoordelijkheden op het gebied van e-commerce, printen en afhandeling.

2

1

Als alternatief, voor degenen die de programmeerroute vermijden maar toch betrokken willen zijn, biedt het AppCreate-platform modelbouwers de mogelijkheid om een ​​Cubify-webapp te maken met behulp van de online Cubify AppCreate-interface. Zodra de interface is gemaakt, is het net zo eenvoudig als het uploaden van uw 3D-modelbestanden en het ontvangen van een percentage van de betaling voor het Cubify Cloud Printed Model (vergelijkbaar met Shapeways).

4

3

Hoewel het platform nog in de kinderschoenen staat, zal het interessant zijn om te zien hoe het wordt opgepikt nu 2013 een enorm jaar voor 3D-printen wordt.

Ga voor meer informatie naar Cubify's Ontwikkelaarssite.

Auteur

Simon is een industrieel ontwerper uit Brooklyn en Managing Editor van EVD Media. Wanneer hij de tijd vindt om te ontwerpen, ligt zijn focus op het helpen van startups bij het ontwikkelen van merk- en ontwerpoplossingen om hun productontwerpvisie te realiseren. Naast zijn werk bij Nike en diverse andere opdrachtgevers is hij de voornaamste reden dat er bij EvD Media iets gedaan wordt. Hij worstelde ooit met zijn blote handen een alligatorbuizerd uit Alaska tegen de grond... om Josh te redden.