Voor iedereen die het meeste uit zijn 3D-scanner of smartphone 3D-scan-app wil halen, de nieuwe MODO voor repotologie serie van opleidingssite voor industrieel ontwerp cadjunkie is alleen voor jou.

Voor de lage prijs van $ 39 ($ 14 voor cadjunkie Premium-leden), bevat deze downloadbare videoserie alles wat u moet weten over het converteren van 3D-scangegevens naar werkbare geometrie, evenals enkele gelikte MODO-scripts die exclusief voor de serie zijn ontworpen om uw werkstroom.

In de serie neemt Adam O'Hern, de eigen resident industrieel ontwerpprofessional van EvD Media, retopologie voor een spin en brengt het in eenvoudige termen samen om het meeste uit uw 3D-scangegevens te halen en deze om te zetten in een werkend en produceerbaar CAD-model in MODO of SolidWorks.

Naast de negen video's boordevol functies en bevat MODO-scripts voor het versnellen van uw retopologie-workflow, de serie bevat ook procesbestanden om u bij elke stap te helpen.

Hier legt Adam het allemaal uit:

Dus, wat is Retopologie, vraag je je misschien af?

Misschien heb je wat tijd op je smartphone doorgebracht met een van de vele 3D-scan-apps zoals Autodesk's 123D Catch, of misschien wil je een gebeeldhouwd model van ZBrush productievriendelijker maken. In wezen is het einddoel van retopologie om een ​​bestaand 3D-model te nemen en de vorm ervan te 'traceren' met werkbare geometrie, zodat het verder kan worden gemanipuleerd in een speciaal CAD-softwarepakket zoals SolidWorks. In een notendop, retopologie is het proces van het herbouwen van een anders 'dood' model met functionaliteit die u kunt gebruiken voor 3D-printen, renderen en produceren.

Belangrijkste vaardigheden die u aan uw gereedschapskist zult toevoegen:

Voor de serie breekt Adam elke stap af voor het omzetten van objecten uit de echte wereld in zuivere geometrie die je kunt gebruiken om je productontwerpen naar een hoger niveau te tillen in MODO en/of SolidWorks. Of je einddoel nu is om gewoon je modelleringsvaardigheden aan te scherpen of om te bouwen op handgemaakte prototypes, je wordt begeleid door het proces van het gebruik van retopologie om je ontwerpspel op te voeren.

3D-scans importeren vanuit de smartphone-app

01

Meshes opnieuw opbouwen in MODO

02

Uw ontwerp exporteren en afronden in SolidWorks

03

Ga naar cadjunkie om te downloaden en aan de slag te gaan met de MODO voor repotologie serie, of meld je aan voor een cadjunkie Premium lidmaatschap om toegang te krijgen tot de volledige video-trainingsbibliotheek voor industrieel ontwerp.

Auteur