Als er ooit een 3D-cad-app was die kon worden vergeleken met gladde, zijdezachte gesmolten boter, TinkerCAD zou het zijn. Als je het nog niet hebt meegemaakt, moet je dat doen. Je moet gewoon. De webgebaseerde app voor 3D-modellering is uit met een nieuwe versie en het is zo ongeveer alles wat u zou willen en verwachten in een gebruiksvriendelijke app voor 3D-modellering. En zo te zien hebben ze de basis gelegd voor toekomstige 3D-apps.

Tinkercad

De eerste versie van Tinkercad was verbluffend. Deze nog meer. Het mooie van Tinkercad is niet alleen dat het een responsieve webgebaseerde 3D-app is, maar dat het ook de basisfunctionaliteit heeft die je in andere 3D-apps zou vinden. Vooral hoe je omgaat met de geometrie. In veel opzichten is het beter. Het is zeker soepeler en eenvoudiger, tot het punt dat ik me afvraag waarom andere 3D-modelleringssoftware zo gecompliceerd is. Je hebt basisvormen en drag & drop-bewegingen met ultrasoepele bediening. De objectinteractie is prachtig. Elk object heeft controlepunten om de grootte en oriëntatie aan te passen, plus het snapt en schaalt met behulp van de SHIFT-toets. Het is eenvoudig genoeg voor beginnende modelbouwers met genoeg om de gevorderde modelbouwer geïnteresseerd te houden.

Zij hebben meer focus op de 3D print mogelijkheden met de mogelijkheid om je model direct door te sturen naar Shapeways, imaterialise of Ponoko. Je hebt ook de mogelijkheid om de .stl te downloaden om zelf af te drukken of aan te passen.

Hoe functioneel het ook is, er zijn meer functies die het zou kunnen gebruiken. Dingen die ik graag zou willen zien zijn contextmenu's, geometriemodificatoren (zoals afrondingen, afschuiningen, enz.), oppervlaktecontroles en export. Ik twijfel er niet aan dat ze functies als deze en meer overwegen om onze 3D-makende zintuigen te verrassen en te verrassen. Het zou me ook verbazen als ze de rest van het jaar zonder overname komen. Zeker, probeer het eens.

Auteur

Josh is oprichter en redacteur bij SolidSmack.com, oprichter bij Aimsift Inc. en mede-oprichter van EvD Media. Hij is betrokken bij engineering, design, visualisatie, de technologie die het mogelijk maakt en de content die eromheen wordt ontwikkeld. Hij is een SolidWorks Certified Professional en blinkt uit in onhandig vallen.