Er is echt een eindeloze hoeveelheid interessante objecten die je kunt maken met SolidWorks en er zijn veel interessante en ongebruikelijke manieren om daar te komen. Sommige lezers op de Meest obscure Feature Combo post had uitstekende ideeën en ik kreeg er zelfs een paar via e-mail. Deze gekke spiraal, door Jeff Mowrey (@idesignhaus op Twitter) van Industrieel Designhaus, LLC, is een van hen.

De manier waarop hij het heeft gemaakt, is zeer goed doordacht. Heb je enig idee hoe het gedaan is?

Doe een gok in de opmerkingen en ik zal het bestand voor je plaatsen om te downloaden. Hoe zit het met andere helix- en spiraalvormige kenmerken en onderdelen? Zijn er eenvoudige manieren om ze te maken en te gebruiken in je ontwerpen?

Hier zijn een paar voorbeelden om naar te kijken – voorbeelden van hoe je ingewikkeld ogende spiralen kunt maken binnen een enkele functie. Oh, en alle gerenderde afbeeldingen hier… gedaan met Photoview360 – de nieuwe rendering-engine (van Luxology) die wordt geleverd met SolidWorks 2009 Professional en Premium. LEUK.

Eenvoudige twist-sweep

De meest eenvoudige en eenvoudige manier om een ​​spiraalvormige, verende vorm te krijgen. Een pad, een profiel en een veeg – Draai langs het pad.
solidworks veerhelix sweep
Download het Simple Twist Sweep (798kb) SolidWorks09-bestand

Ovale curve sweep

Ik heb deze methode gebruikt bij een aantal lichtontwerpen en ideeën voor VIP-jachtinterieurs. Je kunt ook een 3D-schets gebruiken om een ​​curve te maken.

Download het SolidWorks1263-bestand Oval Curve Sweep (09kb).

Spline-draaibeweging

U kunt dit gebruiken voor de ronde stukjes op plastic flessen rond de etiketgebieden. Het geheim is het gebruik van samengestelde curven voor een pad.
solidworks veercurve sweep
Download Spline Twist Sweep (292kb) SolidWorks09-bestand

Stap Helix Sweep

Ronde trappen in SolidWorks. Dit is de snelle, gemakkelijke manier om er te komen.
Solidworks ronde trapveger
Download Step Helix Sweep (265kb) SolidWorks09-bestand

Jeff's spiraalvormige spiraalvormige spiraal

Waar zou je dit nu voor gebruiken? Welnu, u kunt het concept gebruiken voor artikelen met afnemende stralen.

Download SpiralSpiralSpiral (2770kb) SolidWorks09-bestand

TOEGEVOEGD!! – Zandloper Lente

Mia vroeg in de reacties hoe je een veer in de vorm van een zandloper zou maken. Hier is de afbeelding ervan en het downloaden van het bestand.
spiraalvormige zandloper veerhelix
Zandloper lente downloaden

Tips voor spiralen en helix

Helix of sweep? – Een Helix geeft je meer controle over de toonhoogte. Een helix kan de basis leggen voor een sweep.
Einde in gedachten – Welke vorm probeer je te bereiken. Begin met dat in gedachten.
Schets het – De eerste curve die u tekent, is waarschijnlijk het pad dat u nodig heeft.
Profielen - Golvend? Leg meerdere profielen op verschillende vlakken neer om te zien wat u in de buurt van uw vorm brengt
Twist – Verleng het indien nodig. Je kunt altijd stukjes afknippen.

Probeer met de oppervlakteveegbewegingen te werken als u onderdelen van glasvezel of plastic maakt. Als je het niet zo goed weet, leer je wat wel en niet werkt en wat je moet vragen. Wees niet bang om het op nieuwe manieren te proberen die het gemakkelijker maken. Oké, dus ik ga over naar de oppervlakte in plaats van deze gekke helixen, maar soms moet je het gewoon oppervlakkig rocken.

Heb je een aantal helix-, spiraal-, sweepy-modellen? Hoe maak je ze in hemelsnaam?

Auteur

Josh is oprichter en redacteur bij SolidSmack.com, oprichter bij Aimsift Inc. en mede-oprichter van EvD Media. Hij is betrokken bij engineering, design, visualisatie, de technologie die het mogelijk maakt en de content die eromheen wordt ontwikkeld. Hij is een SolidWorks Certified Professional en blinkt uit in onhandig vallen.