Op dinsdag 6 februari duwde SpaceX de geschiedenis in het nekbeen met de test lancering of Falcon Heavy, de krachtigste raket ooit gelanceerd. Tegen een geschatte kostprijs van 90 miljoen (Maximaal 150 miljoen) en het vermogen om 141,000 lbs buiten onze atmosfeer te duwen, zet het ruimteverkenning weer op ieders gedachten.

En het zal ongetwijfeld menig ingenieur inspireren. Ingenieurs zoals Lance Skelly, een mechanische en structurele tekenaar die rent dingimajigs.com. Hij wist dat iedereen die cool genoeg is om te flippen over een Tesla Roadster die met meer dan 18,000 mph de ruimte in wordt geschoten, een 3D-model van het ruimtevaartuig zou waarderen. Dus maakte hij er een.

Lance heeft de Falcon Heavy gemodelleerd in KeyCreator en hoewel het slechts een ruwe schatting is, is het een prima startpunt om je eigen 3D-model, je eigen modelraket of Falcon Heavy Jell-o-vorm te maken waar je over droomde. vorige week.

Je kunt download het Falcon Heavy-model op GrabCAD. BONUS! Mis ook zijn Falcon 9-model niet. Het zien hier),.)

Auteur

Josh is oprichter en redacteur bij SolidSmack.com, oprichter bij Aimsift Inc. en mede-oprichter van EvD Media. Hij is betrokken bij engineering, design, visualisatie, de technologie die het mogelijk maakt en de content die eromheen wordt ontwikkeld. Hij is een SolidWorks Certified Professional en blinkt uit in onhandig vallen.