Zodra ondernemers met succes één e-commercesite hebben opgezet om goederen op te verkopen, verhuizen ze vaak naar een nieuw gebied. Soms betekent dit dat dezelfde klasse goederen wordt verkocht onder een nieuwer merk dat is ontworpen om een ​​ander soort klantenkring aan te trekken. Ook hier kan het ook zijn omdat de site-eigenaar verschillende productassortimenten wil aanbieden, producten die niet noodzakelijkerwijs goed bij hun huidige site passen. Lees verder om erachter te komen hoe u uw volgende e-commercesite nog beter kunt maken dan de vorige.

Gebruik tools voor het bouwen van websites

Als u de laatste keer dat u een website voor een online winkel heeft opgezet, moest u zowel een grafisch ontwerper als een webontwerper betalen om de goederen te bedenken. Dan zul je opnieuw moeten nadenken. Dankzij de geautomatiseerde technologie en beproefd lay-outs van een moderne e-commerce websitebouwer, je hebt vrijwel geen ontwerp- of technische vaardigheden nodig om binnen ongeveer een uur een website operationeel te krijgen. Maak uw site zo complex of eenvoudig als u wilt, gezien de aard van uw productaanbod. Wanneer u de online tools die vandaag beschikbaar zijn gebruikt om een ​​nieuwe site te bedenken, weet u dat deze vanaf de eerste dag effectief zal werken. Dergelijke bouwprogramma's kunnen alles aan, van gespecialiseerde productpagina's tot transacties, inclusief retourrestituties en betalingen, indien van toepassing. 

Driedimensionale elementen

3D is niet alleen voor bioscopen en thuisbioscopen. U kunt een buzz rond uw website creëren door er ook pop-outelementen in op te nemen. Het voordeel van het toevoegen van augmented- en virtual reality-elementen aan uw site is dat het mensen helpt bij het nemen van aankoopbeslissingen. Stel je voor dat je een 3D-gerenderde afbeelding hebt van een van je productontwerpen. Met het in een AR- of VR-status kunnen potentiële klanten het zonder enige moeite vanaf de voorkant, achterkant en zijkanten verkennen. Nog beter: sommige zijn aanpasbaar 3D-plug-ins voor e-commerce websites maken visualisaties mogelijk van objecten zoals ze bij mensen thuis verschijnen.

Video-inhoud

Tegenwoordig kom je met een simpele productbeschrijving maar zo ver. Als je meer klanten wilt aantrekken, heb je inhoud nodig die ze echt waarderen, wat vaak korte, pittige en to-the-point video's betekent. Niet al uw video-inhoud hoeft zich echter op individuele producten te concentreren. Gebruik ze om producten in een vergelijkbare klasse te vergelijken, zodat klanten kunnen kiezen welke het beste aan hun behoeften voldoet. Een andere goede tip voor een e-commercesite is om instructievideo’s aanbieden. Dit is met name handig als u technische producten verkoopt waarvoor klanten mogelijk wat hulp nodig hebben bij het gebruik ervan. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kans groter is dat uw site door potentiële klanten wordt vertrouwd, maar het zou ook uw zichtbaarheid op internet moeten vergroten. Google en de andere grote zoekmachines hebben de neiging sites met instructievideo's en soortgelijke inhoud hoger te rangschikken.

Samengevat

Uiteindelijk moet u er altijd naar streven om uw laatste e-commercesite en die van uw concurrenten te verbeteren. Als dat niet het geval is, heeft iemand om de hoek een site in uw nichemarkt, dus loop maatwerk niet mis, want u bent geen stap voor gebleven. 

Auteur