välttää-solidworks-on-dege-suhteitaNiitä on hieman helpompi käsitellä kuin hampaiden alkamista, mutta kaikki SolidWorks-luonnoksen suhteet voivat tehdä mallinnuksesta ja erityisesti konseptimallinnuksesta suhteiden uudelleen määrittelevän painajaisen, joka on vähemmän mielenkiintoinen kuin zombie-lapsen jälkeen siivoaminen.

Yksi suurimmista ongelmista, jotka liittyvät luonnoksiin automaattisesti lisättäviin suhteisiin, on ON EDGE -suhde, joka luodaan, kun käytät Muunna entiteetit -toimintoa. Niiden lisääminen on nopeaa, mutta niiden korjaaminen vie aikaa.

Ne ovat ihanteellinen työkalu saamaan reunat nopeasti pois osasta toiseen luonnokseen, mutta tunnet kipua, jos niihin vaikuttava muutos tapahtuu. Tässä on kaikki syyt välttää Ärtynyt suhde, mitä käyttää sen sijaan ja vinkkejä, kun tarvitset niitä.

sininen reunus

Miksi suhteet imevät ja eivät myöskään ime niin paljon
Yksi asia, joka todella haastaa luonnosvetoisen mallinnuksen pelottavien olentojen torjunnassa, on kaikki sekoitussuhteet, jotka lisäät jokaisen ekstruusion, leikkauksen, pyyhkäisyn tai pinnan luomiseksi. Jos yksi viitattu kasvot tai reuna poistetaan tai määritetään uudelleen, mallisi on avoin hirvittävälle virheiden hyökkäykselle ja aikaa vievälle uusinnalle.

Se on ikävää, koska sinun täytyy mennä sisään ja ulos luonnoksista korjataksesi katkenneet suhteet, ja se tuntuu yleensä avaavan hupun auton käynnistämiseksi. Jos joudumme käyttämään luonnoksia, luulisin, että monet pitäisivät parempana mahdollisuutta muokata niitä ilman luonnosta, mutta toistaiseksi tarvitsemme, ja yksi yleisimmistä suhteista, joita korjaat, on On Edge Muunna entiteetit -komennolla luodut suhteet.

Suhteet ovat mukavia, koska voit nopeasti tehdä luonnokseen muutoksia, jotka muuttavat objektin muodon kokonaan. He lisäävät hieman rakennetta geometrian luomisprosessiin, ja kuka ei tarvitse vähän rakennetta elämässään.

Todellisuudessa suhteet ovat hyvän ja pahan taistelu riippumatta siitä, minkä rohkean mallinnuspäätöksen teet. On harvinaista, että minulla on luonnos, jota ei määritellä uudelleen jossain vaiheessa. Tämä tarkoittaa, että on harvinaista, että minun ei tarvitse sotkea suhteita tai päästä eroon Ärtynyt suhteet, joten päästä eroon niistä. Tässä on mitä tehdä.

sininen reunus

Älä käytä muunnoskohteita
Se on yksi suuri ristiriitainen ominaisuus. Se nopeuttaa luonnosten luomista, mutta voi lisätä paljon päänsärkyä siihen, miten luonnoksia käsitellään niiden reunojen yhteydessä, joihin ne viittaavat. Kuulostaako se suupalalta? Se on. Muunna entiteetit on luonnostelutyökalu, jonka avulla voit nopeasti muuttaa kiintoaineiden reunat luonnoksiksi puristamista varten. Se luo 'Reunalla' suhde. Yksi yksinkertainen suhde yhdelle yksinkertaiselle reunalle, tai siltä näyttää.

Muunna entiteetit01
Muunna entiteettien käyttäminen luo vähemmän suhteita, mutta enemmän ulkoisia viittauksia

Muunna entiteetit02
Muunna entiteettien käyttäminen luo enemmän suhteita, mutta vähemmän ulkoisia viittauksia

Kaikki muunnetut reunat voivat aiheuttaa virheitä luonnoksissasi, kun aloitat useiden reunojen muuntamisen ja useiden suunnittelun toistojen läpi. Kyse ei ole siitä, että Muunna entiteetit -ominaisuus on huono itsessään, mutta monet muunnosyksiköillä luodut suhteet voivat mennä roikkumaan (menettää viitteensä), jos jokin historian tai ominaisuuksien geometria muuttuu. Kyllä, se voi tapahtua kaikentyyppisissä suhteissa, mutta jos vähennät Ärtynyt käytetyt suhteet, vähennät luonnosten uusintamäärää. Tämä pätee erityisesti ulkosuhteisiin.

Mutta suurin syy olla käyttämättä Muunna entiteettejä? Ärtynyt suhteiden rakentaminen kestää kauemmin.

sininen reunus

Vähennä uudelleenkäsittelyä
(Poika, tästä postauksesta tulee pidempi kuin odotin.) Tässä on virhe, jonka saat yleensä käyttäessäsi Muunna entiteettejä.
virheellinen luonnos-geometria
Se tapahtuu yritettäessä poistaa Ärtynyt suhteet, jotka ovat ristiriidassa keskenään. Sinun on yleensä poistettava kaikki Ärtynyt suhde ja työstä luonnos uudelleen lukitaksesi sen.

Sen sijaan tässä muutamia vinkkejä vähentää uudelleenkäsittelyä ja rakentaa aikoja uudelleen malleillesi.

  1. Käytä suorakulmion luonnostelutyökalua
    Yksinkertainen esimerkki. Sen sijaan, että muunnat kokonaisuuksia kasvoille, jotka antaisivat sinulle neljä On Edge -suhdetta, piirrä suorakulmio ja liitä valitsemasi kaksi pistettä toiseen geometriaan.
  2. Määritä pikakuvakkeet suhteille
    Suhteiden lisääminen muunnoskohteiden käyttämisen sijaan kestää kauemmin, joten nopeuta niiden lisäämistä näppäimistöllä. Ehdotan, että asetat yleisimmät, Sattuma, Keskitetty, Colinear ja Coradial.
  3. Liity uudelleen ennen kuin poistat
    Tämä koskee kaikkia luonnoskokonaisuuksia. Ennen kuin poistat sen, katso suhteet (Työkalut, suhteet, näyttö, poisto…) ja poista kaikki konfliktit aiheuttavat. Yhdistä ne sitten uudelleen määrittämillesi pikanäppäimille.
  4. Näytä muille miten
    Näytä muille kuinka käyttää suhteita. Jotkut ihmiset eivät vain tiedä miten he työskentelevät tai mihin he ovat. Täysin määriteltyä luonnosta käyttävä ominaisuus rakennetaan myös nopeammin.

sininen reunus

Kun sinun on käytettävä Muunna entiteetit -toimintoa
Tässä muutamia vinkkejä tilanteiden muuntamiseen.

  1. Valitse Tangency/Loop/Chain
    Sen sijaan, että valitsisit ja muuttaisit jokaisen reunan, napsauta hiiren kakkospainikkeella reunaa ja valitse Valitse tangentti tai Valitse silmukka (tai valitse Valitse ketju, jos valitset luonnoslinjoja.) Tämän avulla voit valita nopeasti reunaryhmän ilman tylsää valintaa.
  2. Merkitse reuna
    Tämä ei ole vaihtoehto, mutta voi auttaa muutosten tekemisessä. Kun valitset reunan (tai kasvot), muunna reunat luonnosviivoiksi, pursota ja lisää sitten muita segmenttejä luonnokseen (pitäisi) päivittää muutokset. Lisää piste muunnettavaksi valitsemallesi riville.
  3. Älä käytä rinnakkais- ja kohtisuhteita
    Nämä ovat yleensä tarpeettomia suhteita, jotka voivat aiheuttaa konflikteja, vältä niitä, jos se on mahdollista. Sama koskee risteys- ja kiinteitä suhteita.
  4. Käytä rinnakkais- ja kohtisuhteita
    Kun luot kirjasto -ominaisuuksia ja haluat niiden toimivan, käytä rinnakkaisia, kohtisuojia ja symmetrisiä suhteita muiden sijasta. Tämä auttaa heitä työskentelemään missä tahansa suunnassa.

sininen reunus

Suhteista voi olla suuri apu, mutta ne ovat yksi SolidWorksin perusominaisuuksista, joita ei aina arvosteta ja ymmärretä. Haluaisin, että suhteet liittyvät joissakin tapauksissa enemmän geometriaan kuin luonnoksiin, mutta siitä tulee aivan toinen argumentti.

Mitä mieltä olet suhteista? Muita vinkkejä?

kirjailija

Josh on SolidSmack.comin perustaja ja toimittaja, Aimsift Inc: n perustaja ja EvD Median perustaja. Hän on mukana suunnittelussa, suunnittelussa, visualisoinnissa, tekniikassa, jolla se toteutetaan, ja sen ympärillä kehitetystä sisällöstä. Hän on SolidWorks -sertifioitu ammattilainen ja onnistuu putoamaan hankalasti.