Ως σχεδιαστής, μηχανικός ή κατασκευαστής, πώς θα μπορέσετε να συμβαδίσετε σε έναν κλάδο που διαταράσσεται συνεχώς από τα «Νέα Πρόσωπα» και δημιουργεί ολόκληρες επιχειρήσεις κυριολεκτικά εν μία νυκτί; Καθώς τα προϊόντα έρχονται στην αγορά πιο γρήγορα από ποτέ, ποια είναι η καλύτερη στρατηγική για να τοποθετήσετε τον εαυτό σας σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική δημιουργική παγκόσμια οικονομία; Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το μέλλον του Making και να χρησιμοποιήσετε αυτές τις νέες τεχνολογίες προς όφελός σας;

Φόρουμ Καινοτομίας AU2012 | The Future of Making

Σε αυτό το Φόρουμ Καινοτομίας του Autodesk University 2012, καλεσμένοι όπως ο Jay Rogers (Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Local Motors), ο Mark Hatch (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Maya), ο Jason Martin και ο Patrick Triato (Designers, Zooka Soundbar) και άλλοι συζητούν για το φάσμα των διαταραχών και επιτρέποντας τεχνολογίες που επιτρέπουν στα προϊόντα να κυκλοφορούν στην αγορά πιο γρήγορα και φθηνότερα από ποτέ:

Jay Rogers, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής της Local Motors


«Είμαι στο πέμπτο έτος της οδύσσειας εκατό ετών για να αλλάξω το σχήμα των αυτοκινήτων».

«Υπάρχουν τρεις ροές εσόδων που υποστηρίζουν την επιχείρησή μας. Κατασκευάζουμε εργαλεία και υπηρεσίες και πουλάμε προϊόντα».

«Συνήθιζα να μοιραζόμαστε πληροφορίες όπως αυτή [εικόνα χαρτιού], αλλά σήμερα μπορούμε να μοιραζόμαστε εικόνα όπως αυτή [3D μοντέλο]».

«Σήμερα, κάποιος από όλο τον κόσμο μπορεί να καταλάβει πώς να το κάνει [το σχέδιό σας]. Και αυτή είναι μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ της σημερινής μάθησης και δημιουργίας και της κατασκευής και της μάθησης του χθες».

«Οι Βρετανοί χρειάστηκαν 200 χρόνια για να περάσουν από τη βιομηχανική τους επανάσταση, χρειάστηκαν στην Αμερική 50 χρόνια, στην Κίνα 10 χρόνια και τα άτομα μπορούν να το πάρουν πίσω σε ένα χρόνο».

«Όταν κάποιος σου λέει ότι είναι καλή ιδέα, οι πιθανότητες είναι ότι έχει ήδη γίνει. Όταν κάποιος λέει ότι είναι κακή ιδέα, τότε πρέπει να αρχίσουν να γυρίζουν οι τροχοί. Γιατί είναι μάλλον υπέροχο».

«Δεν ψάχνουμε για μέσο αριθμό σχεδίων. ψάχνουμε για ένα μπουλόνι από το μπλε για ένα πρόβλημα. Βρίσκουμε κάτι που είναι βαθιά ενδιαφέρον και πολωτικό».

Ash Notaney, Αντιπρόεδρος Προϊόντος & Καινοτομίας, Project Frog


«Οποιαδήποτε συζήτηση για το μέλλον πρέπει να ξεκινά μιλώντας για τάσεις. Στη Νέα Υόρκη αυτή τη στιγμή, έχετε υπό κατασκευή 1 Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Έχει το ίδιο σχήμα και μέγεθος, περίπου, με το Empire State Building και η κατασκευή του είναι πολύ, πολύ περισσότερο. Είναι πραγματικά αυτό το μέλλον;»

«Τόσο μεγάλο μέρος του κόστους κατασκευής είναι στα γενικά έξοδα. Πάνω από το 70% του κόστους κατασκευής είναι αναποτελεσματικό και αυτή είναι η ευκαιρία».

«Ξεκινά έχοντας ένα κιτ εργαλείων εξαρτημάτων και κάθε ένα από αυτά τα μέρη είναι πολύ, πολύ λεπτομερές. Τα εξαρτήματα για τα κτίρια κατασκευάζονται εκτός εργοταξίου. Έρχονται γεμάτα σε φορτηγό και τοποθετούνται με γερανό. Έπειτα, έχουμε κάποιον στο χώρο να χρονομετρήσει τα πάντα στο δεύτερο και μετά εργαζόμαστε για να δούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα».

Jason Martin, Διευθύνων Σύμβουλος, και Patrick Triato, επικεφαλής σχεδιαστής, Carbon Audio


«Υπάρχει δυνατά και μετά ακούγονται πιο δυνατά. Είμαστε πιο δυνατοί».

«Από την ιδέα μέχρι το ράφι, ήταν περίπου επτά μήνες».

«Προσπαθήστε συνεχώς να ανακαλύπτετε τον εαυτό σας. Αναρωτηθείτε – ποιο είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα; Αυτός είναι ο τρόπος ορισμού μιας νέας κατηγορίας».

Mark Hatch, Διευθύνων Σύμβουλος, TechShop


«Είμαι επαγγελματίας επαναστάτης, ως επαγγελματίας επαναστάτης η δουλειά μου είναι να στρατολογώ και να ριζοσπαστικοποιώ. Βλέπετε μια επανάσταση μπροστά στα μάτια σας και ελπίζω ότι θα συμμετάσχετε στην επανάσταση».

"Χρησιμοποιώντας αυτά που μόλις ακούσατε από αυτό το πάνελ, τι θα κάνει η εταιρεία σας;"

«Συνήθιζα να δούλευα στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και χρειάζονταν χρόνια για να βγάλω κάτι. Οχι πια."

«Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή πράξη για να συμμετάσχετε στην επανάσταση. Λοιπόν, αυτό που θα ήθελα να κάνετε είναι να κάνετε ένα δώρο για την οικογένεια ή τους φίλους σας αυτά τα Χριστούγεννα και θα έχετε συμμετάσχει στην επανάσταση».

Mickey McManus, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, MAYA Design


«Κατασκευάζουμε περισσότερους μεταποιητές σε ένα χρόνο, από αυτούς που μπορούμε να καλλιεργήσουμε κόκκους ρυζιού. Πάνω από 10 δισεκατομμύρια επεξεργαστές και αυτός ο αριθμός αυξάνεται».

«Η φύση μπορεί να μας διδάξει κάτι. Είστε ένα πολύπλοκο σύστημα πληροφοριών από μόνοι σας».

«Είναι μια τεράστια ευκαιρία για πολυπλοκότητα, ο κίνδυνος δεν είναι πολυπλοκότητα, είναι κακοήθης
περίπλοκο."

«Ανησυχώ ότι μπορεί να έχουμε κρίση δημιουργικότητας στο μέλλον. Δεν ξέρω αν επενδύουμε στα σωστά πράγματα για τα παιδιά μας».

«Το μέλλον αφορά τη δημιουργικότητα και την ευκινησία».

Μουσικός

Ο Simon είναι βιομηχανικός σχεδιαστής από το Μπρούκλιν και Διευθύνων Σύμβουλος της EVD Media. Όταν βρίσκει το χρόνο να σχεδιάζει, η εστίασή του είναι να βοηθήσει τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να αναπτύξουν λύσεις επωνυμίας και σχεδιασμού για να πραγματοποιήσουν το όραμα σχεδιασμού των προϊόντων τους. Εκτός από τη δουλειά του στη Nike και σε διάφορους άλλους πελάτες, είναι ο κύριος λόγος που γίνεται κάτι στο EvD Media. Κάποτε πάλεψε με τα γυμνά του χέρια έναν καρακάκη αλιγάτορα της Αλάσκας για να σώσει τον Τζος.