Για όποιον θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο την εφαρμογή τρισδιάστατου σαρωτή ή smartphone 3D, το νέο MODO για ρεποτολογία σειρά από τον ιστότοπο εκπαίδευσης βιομηχανικού σχεδιασμού cadjunkie είναι μόνο για σένα.

Για τη χαμηλή τιμή των $ 39 ($ 14 για τα μέλη του cadjunkie Premium), αυτή η σειρά βίντεο με δυνατότητα λήψης περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη μετατροπή δεδομένων τρισδιάστατης σάρωσης σε λειτουργική γεωμετρία, καθώς και μερικά κρυφά σενάρια MODO που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη σειρά για να σας βοηθήσουν να επιταχύνετε ροή εργασίας.

Στη σειρά, ο επαγγελματίας βιομηχανικός σχεδιασμός της EvD Media, Adam O'Hern, παίρνει ρετολογία για μια περιστροφή και την αναφέρει σε απλούς όρους για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα δεδομένα τρισδιάστατης σάρωσης και να τα μετατρέψετε σε λειτουργικό και κατασκευασμένο μοντέλο CAD σε MODO ή SolidWorks.

Επιπρόσθετα με εννέα βίντεο με πολλές δυνατότητες και περιλάμβανε σενάρια MODO για την επιτάχυνση της ροής εργασίας της ρετολογίας, η σειρά περιλαμβάνει επίσης αρχεία διαδικασιών για να σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα.

Εδώ, ο Αδάμ τα αναλύει όλα:

Λοιπόν, τι είναι η Retopology που μπορεί να ρωτήσετε;

Perhapsσως έχετε περάσει λίγο χρόνο στο smartphone σας με μία από τις πολλές εφαρμογές τρισδιάστατης σάρωσης, όπως π.χ. 123D Catch της Autodesk, ή ίσως θέλετε να κάνετε ένα γλυπτό μοντέλο από το ZBrush πιο φιλικό για κατασκευή. Ουσιαστικά, ο τελικός στόχος της ρετοπολογίας είναι να πάρει ένα υπάρχον τρισδιάστατο μοντέλο και να «εντοπίσει» τη μορφή του με λειτουργική γεωμετρία, ώστε να μπορεί να χειριστεί περαιτέρω σε ένα ειδικό πακέτο λογισμικού CAD όπως το SolidWorks. Με λίγα λόγια, η ρετοπολογία είναι η διαδικασία ανακατασκευής ενός κατά τα άλλα «νεκρού» μοντέλου με λειτουργικότητα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τρισδιάστατη εκτύπωση, απόδοση και κατασκευή.

Βασικές δεξιότητες που θα προσθέσετε στην εργαλειοθήκη σας:

Για τη σειρά, ο Adam αναλύει κάθε βήμα για τη μετατροπή αντικειμένων πραγματικού κόσμου σε καθαρή γεωμετρία που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανεβάσετε τα σχέδια των προϊόντων σας στο επόμενο επίπεδο σε MODO ή/και SolidWorks. Είτε ο τελικός σας στόχος είναι απλώς να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο μοντέλο είτε να δημιουργήσετε χειροποίητα πρωτότυπα, θα οδηγηθείτε στη διαδικασία χρήσης της ρετοπολογίας για να ενισχύσετε το σχεδιαστικό σας παιχνίδι.

Εισαγωγή τρισδιάστατων σαρώσεων από την εφαρμογή Smartphone

01

Ανακατασκευή πλεγμάτων στο MODO

02

Εξαγωγή και οριστικοποίηση του σχεδίου σας στο SolidWorks

03

Μεταβείτε στο cadjunkie για λήψη και ξεκινήστε με το MODO για ρεποτολογία σειρά, ή εγγραφείτε για έναν cadjunkie Premium συνδρομή για πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη εκπαίδευσης βίντεο βιομηχανικού σχεδιασμού.

Μουσικός