Υπάρχει πραγματικά μια ατελείωτη ποσότητα ενδιαφέροντος αντικειμένου που μπορείτε να φτιάξετε με το SolidWorks και πολλοί ενδιαφέροντες και ασυνήθιστοι τρόποι για να φτάσετε εκεί. Μερικοί αναγνώστες στο Η πιο σκοτεινή σύνθετη ανάρτηση χαρακτηριστικών είχα εξαιρετικές ιδέες και μάλιστα πήρα μερικές μέσω email. Αυτή η τρελή σπείρα, του Jeff Mowrey (@idesignhaus στο Twitter) του Industrial Designhaus, LLC, είναι ένα από αυτά.

Ο τρόπος με τον οποίο προχώρησε στη δημιουργία του είναι πολύ καλά μελετημένος. Έχετε ιδέα πώς έγινε;

Κάντε μια εικασία στα σχόλια και θα δημοσιεύσω το αρχείο για να το κατεβάσετε. Τι γίνεται με άλλα χαρακτηριστικά και εξαρτήματα τύπου έλικα και σπιράλ; Υπάρχουν εύκολοι τρόποι να τα δημιουργήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε στα σχέδιά σας;

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για να ρίξετε μια ματιά – παραδείγματα για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μερικές πολύπλοκες σπείρες σε ένα μόνο χαρακτηριστικό. Ω, και όλες οι εικόνες που έχουν αποδοθεί εδώ… έγιναν με το Photoview360 – τη νέα μηχανή απόδοσης (από τη Luxology) που συνοδεύεται από SolidWorks 2009 Professional και Premium. ΟΜΟΡΦΗ.

Απλή περιστροφή

Ο πιο βασικός και απλός τρόπος για να αποκτήσετε ένα ελικοειδές, ελαστικό σχήμα. Ένα μονοπάτι, ένα προφίλ και ένα σκούπισμα – Στρίψτε κατά μήκος του μονοπατιού.
Σκούπισμα ελατηρίου έλικας solidworks
Κατεβάστε το αρχείο Simple Twist Sweep (798kb) SolidWorks09

Oval Curve Sweep

Έχω χρησιμοποιήσει αυτήν τη μέθοδο σε ορισμένα σχέδια φωτισμού και ιδέες για εσωτερικούς χώρους VIP γιοτ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα τρισδιάστατο σκίτσο για να κάνετε μια καμπύλη.

Λήψη αρχείου Oval Curve Sweep (1263kb) SolidWorks09

Spline Twist Sweep

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τα καμπύλα κομμάτια σε πλαστικά μπουκάλια γύρω από τις περιοχές της ετικέτας. Το μυστικό είναι η χρήση σύνθετων καμπυλών για μια διαδρομή.
σάρωμα καμπύλης ελατηρίου solidworks
Κατεβάστε το αρχείο Spline Twist Sweep (292kb) SolidWorks09

Step Helix Sweep

Κυκλικές σκάλες στο SolidWorks. Αυτός είναι ο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να φτάσετε εκεί.
κυκλική σκούπα solidworks
Κατεβάστε το αρχείο Step Helix Sweep (265kb) SolidWorks09

Jeff's Spiral Spiral Spiral

Τώρα σε τι θα το χρησιμοποιούσες ε; Λοιπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έννοια για αντικείμενα με φθίνουσα ακτίνα.

Κατεβάστε το αρχείο SpiralSpiralSpiral (2770kb) SolidWorks09

ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ!! – Κλεψύδρα Άνοιξη

Η Μία, κάτω στα σχόλια, ρώτησε πώς θα πήγαινες να δημιουργήσεις ένα ελατήριο σε σχήμα κλεψύδρας. Εδώ είναι η εικόνα του και η λήψη του αρχείου.
σπειροειδής ελατηριωτή έλικα κλεψύδρας
Κατεβάστε το Hourglass Spring

Συμβουλές για σπείρες και έλικες

Έλικας ή σκούπισμα; – Η έλικα σάς δίνει περισσότερο έλεγχο στο βήμα. Μια έλικα μπορεί να θέσει τα θεμέλια για ένα σκούπισμα.
Τέλος στο μυαλό – Τι σχήμα προσπαθείς να πετύχεις. Ξεκινήστε με αυτό κατά νου.
Σκιαγράφησε το – Η πρώτη καμπύλη που σχεδιάζετε είναι πιθανότατα η διαδρομή που θα χρειαστείτε.
προφίλ – Καμπύλες; Τοποθετήστε πολλά προφίλ σε διαφορετικά επίπεδα για να δείτε τι σας φέρνει κοντά στο σχήμα σας
συστροφή – Παρατείνετε το εάν χρειάζεται. Μπορείτε πάντα να κόψετε κομμάτια.

Δοκιμάστε να δουλέψετε με τα σκουπίσματα επιφανειών εάν κατασκευάζετε εξαρτήματα από υαλοβάμβακα ή πλαστικά. Εάν δεν το ξέρετε καλά, θα μάθετε τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί και τι να ρωτήσετε. Μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέους τρόπους που θα σας διευκολύνουν. Εντάξει, λοιπόν, βγαίνω στην επιφάνεια αντί για αυτές τις τρελές έλικες, αλλά μερικές φορές πρέπει απλώς να το κουνάς σε στυλ επιφάνειας.

Έχετε κάποια έλικα, σπειροειδή, σαρωτικά μοντέλα; Πώς στο καλό τα φτιάχνεις;

Μουσικός

Ο Josh είναι ιδρυτής και συντάκτης στο SolidSmack.com, ιδρυτής στην Aimsift Inc. και συνιδρυτής της EvD Media. Ασχολείται με τη μηχανική, το σχεδιασμό, την απεικόνιση, την τεχνολογία που το κάνει να συμβεί και το περιεχόμενο που αναπτύχθηκε γύρω από αυτό. Είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας του SolidWorks και υπερέχει στο να πέφτει αμήχανα.