Την Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, η SpaceX σημείωσε την ιστορία στο κόκκαλο του λαιμού με το δοκιμαστική εκτόξευση of Falcon Heavy, ο πιο ισχυρός πύραυλος που εκτοξεύτηκε ποτέ. Με εκτιμώμενο κόστος 90 εκατομμύρια (150 εκατομμύρια το πολύ) και την ικανότητα να σπρώχνουμε 141,000 λίβρες πέρα ​​από την ατμόσφαιρά μας, επαναφέρει την εξερεύνηση του διαστήματος στο μυαλό όλων.

Και, αναμφίβολα, θα εμπνεύσει πολλούς μηχανικούς. Μηχανικοί όπως ο Lance Skelly, ένας μηχανικός και δομικός σχεδιαστής που τρέχει thingimajigs.com. Ήξερε ότι όποιος είναι αρκετά ψύχραιμος για να φρικάρει την ανατροπή ενός Tesla Roadster που εκτοξεύεται στο διάστημα με πάνω από 18,000 mph θα εκτιμούσε ένα τρισδιάστατο μοντέλο του διαστημικού σκάφους. Λοιπόν, έφτιαξε ένα.

Ο Lance μοντελοποίησε το Falcon Heavy στο KeyCreator και, αν και είναι απλώς μια πρόχειρη εκτίμηση, είναι ένα εξαιρετικό σημείο αναφοράς για να δημιουργήσετε το δικό σας τρισδιάστατο μοντέλο, το δικό σας μοντέλο πυραύλου ή το καλούπι Falcon Heavy Jell-o που ονειρευόσασταν. Την προηγούμενη εβδομάδα.

Μπορείτε να τα κατεβάστε το μοντέλο Falcon Heavy στο GrabCAD. ΔΩΡΟ! Μην χάσετε ούτε το μοντέλο του Falcon 9. Δες το εδώ.)

Μουσικός

Ο Josh είναι ιδρυτής και συντάκτης στο SolidSmack.com, ιδρυτής στην Aimsift Inc. και συνιδρυτής της EvD Media. Ασχολείται με τη μηχανική, το σχεδιασμό, την απεικόνιση, την τεχνολογία που το κάνει να συμβεί και το περιεχόμενο που αναπτύχθηκε γύρω από αυτό. Είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας του SolidWorks και υπερέχει στο να πέφτει αμήχανα.