Μόλις οι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει με επιτυχία έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου για την πώληση αγαθών, συχνά μετακινούνται σε μια νέα περιοχή. Μερικές φορές αυτό σημαίνει την πώληση της ίδιας κατηγορίας αγαθών με μια νεότερη επωνυμία που έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει διαφορετικού είδους πελατεία. Και πάλι, θα μπορούσε επίσης να οφείλεται στο ότι ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου θέλει να προσφέρει διαφορετικές σειρές προϊόντων, αυτές που δεν θα ταιριάζουν απαραίτητα με τον τρέχοντα ιστότοπό του. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε τον επόμενο ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου σας ακόμα καλύτερο από τον προηγούμενο.

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία δημιουργίας ιστοτόπων

Εάν την τελευταία φορά που δημιουργήσατε έναν ιστότοπο για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, έπρεπε να πληρώσετε έναν γραφίστα καθώς και έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων για να βρει τα προϊόντα. Τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Χάρη στην αυτοματοποιημένη τεχνολογία και δοκιμασμένη σχεδιαγράμματα ενός σύγχρονου δημιουργού ιστοτόπων ηλεκτρονικού εμπορίου, δεν χρειάζεστε ουσιαστικά σχεδιαστικές ή τεχνικές δεξιότητες για να θέσετε σε λειτουργία έναν ιστότοπο σε μόλις μία ώρα περίπου. Κάντε τον ιστότοπό σας τόσο περίπλοκο ή απλό όσο θέλετε, δεδομένης της φύσης των προσφορών των προϊόντων σας. Όταν χρησιμοποιείτε τα διαδικτυακά εργαλεία που είναι διαθέσιμα σήμερα για να δημιουργήσετε έναν νέο ιστότοπο, θα γνωρίζετε ότι θα αρχίσει να λειτουργεί αποτελεσματικά από την πρώτη μέρα. Τέτοια προγράμματα κατασκευής μπορούν να χειριστούν οτιδήποτε, από σελίδες εξειδικευμένων προϊόντων έως συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων επιστροφών χρημάτων καθώς και πληρωμές, όπου χρειάζεται. 

Τρισδιάστατα στοιχεία

Το 3D δεν είναι μόνο για κινηματογράφους και οικιακούς κινηματογράφους. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα buzz γύρω από τον ιστότοπό σας, ενσωματώνοντας επίσης στοιχεία αναδυόμενα σε αυτόν. Το πλεονέκτημα της προσθήκης στοιχείων επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας στον ιστότοπό σας είναι ότι βοηθά τους ανθρώπους να λαμβάνουν αποφάσεις αγοράς. Φανταστείτε ότι έχετε μια τρισδιάστατη εικόνα ενός από τα σχέδια του προϊόντος σας. Με αυτό σε κατάσταση AR ή VR, οι επίδοξοι πελάτες μπορούν να το εξερευνήσουν από μπροστά, πίσω και στο πλάι χωρίς καμία προσπάθεια. Ακόμα καλύτερα, μερικά προσαρμόσιμα 3D plug-ins για ηλεκτρονικό εμπόριο οι ιστότοποι επιτρέπουν οπτικοποιήσεις αντικειμένων όπως εμφανίζονται στα σπίτια των ανθρώπων.

Περιεχόμενο βίντεο

Σήμερα, μια απλή περιγραφή του προϊόντος θα σας οδηγήσει μόνο μέχρι εδώ. Αν θέλετε να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες, τότε θα χρειαστείτε περιεχόμενο που πραγματικά εκτιμούν, πράγμα που συχνά σημαίνει σύντομα, ζωηρά και επίκαιρα βίντεο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να εστιάζει όλο το περιεχόμενο βίντεο σε μεμονωμένα προϊόντα. Χρησιμοποιήστε τα για να συγκρίνετε προϊόντα παρόμοιας κατηγορίας, ώστε οι πελάτες να μπορούν να επιλέξουν ποιο θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους. Μια άλλη καλή συμβουλή για έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου είναι να παρέχει εκπαιδευτικά βίντεο. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν πουλάτε τεχνικά προϊόντα που οι πελάτες μπορεί να θέλουν κάποια καθοδήγηση σχετικά με το χειρισμό τους. Αυτό όχι μόνο θα κάνει τον ιστότοπό σας πιο πιθανό να είναι αξιόπιστος από πιθανούς πελάτες, αλλά θα συμβάλει επίσης στην αύξηση της προβολής σας στο Διαδίκτυο. Google και οι άλλες μεγάλες μηχανές αναζήτησης τείνουν να κατατάσσουν περισσότερους ιστότοπους με εκπαιδευτικά βίντεο και παρόμοιο περιεχόμενο.

Χαρακτηριστικά

Στο τέλος, θα πρέπει πάντα να στοχεύετε να βελτιώσετε τον τελευταίο ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου σας και αυτόν των ανταγωνιστών σας. Εάν όχι, κάποιος θα έχει έναν ιστότοπο στην εξειδικευμένη αγορά σας ακριβώς στη γωνία, οπότε μην χάσετε την προσαρμογή επειδή δεν έχετε μείνει ένα βήμα μπροστά. 

Μουσικός