Mindenki számára, aki a legtöbbet szeretné kihozni 3D szkenneréből vagy okostelefonja 3D szkenner alkalmazásából, az új MODO a repotológiához sorozat az ipari formatervezés oktatóhelyéről cadjunkie csak neked szól.

Az alacsony 39 dolláros árért (14 dollár a cadjunkie Premium tagok számára) ez a letölthető videosorozat mindent tartalmaz, amit a 3D szkennelési adatok működőképes geometriává alakításáról tudni kell, valamint néhány, kizárólag a sorozathoz tervezett sima MODO -szkriptet, amelyek felgyorsítják a munkafolyamat.

A sorozatban az EvD Media saját lakóhelye, ipari formatervezési professzor, Adam O'Hern forradalmasítja a retopológiát, és leegyszerűsíti, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a 3D szkennelési adataiból, és átalakítsa azokat működőképes és gyártható CAD modellré a MODO -ban vagy Megbízható munkák.

Amellett, hogy a kilenc funkciódús videó és tartalmazott MODO -szkripteket a retopológia munkafolyamatának felgyorsítása érdekében, a sorozat folyamatfájlokat is tartalmaz, amelyek segítenek az út minden lépésében.

Itt Adam lebontja az egészet:

Szóval, mi az a retopológia, amit megkérdezhet?

Talán egy kis időt töltött okostelefonján a sok 3D szkennelési alkalmazás egyikével, mint pl Az Autodesk 123D fogása, vagy talán a ZBrush -ból származó faragott modellt szeretné barátságosabbá tenni a gyártáshoz. Lényegében a retopológia végső célja az, hogy egy meglévő 3D modellt vegyen fel, és működőképes geometriával „nyomon kövesse” annak formáját, hogy tovább lehessen manipulálni egy dedikált CAD szoftvercsomagban, mint például a SolidWorks. Dióhéjban, a retopológia az a folyamat, amellyel újjáépíthetjük az egyébként „halott” modellt olyan funkciókkal, amelyeket 3D nyomtatáshoz, rendereléshez és gyártáshoz használhat.

A legfontosabb készségek, amelyeket hozzáad az eszköztárához:

A sorozathoz Adam minden lépést lebont, hogy a valós világ objektumait tiszta geometriává alakítsa át, amellyel a MODO és/vagy a SolidWorks új szintjére emelheti termékeit. Függetlenül attól, hogy végső célja modellezési készségeinek csiszolása vagy kézzel készített prototípusok építése, végigvezeti Önt a retopológia használatának folyamatán, hogy fokozza a tervezési játékot.

3D szkennelések importálása az okostelefon alkalmazásból

01

A háló újjáépítése a MODO -ban

02

A tervek exportálása és véglegesítése a SolidWorks alkalmazásban

03

Menjen át a cadjunkie oldalra, és töltse le MODO a repotológiához sorozat, vagy iratkozzon fel cadjunkie -re Prémium tagság hogy hozzáférhessen a teljes ipari formatervezési videóképző könyvtárhoz.

Szerző