Ha volt valaha olyan 3D -s cad -alkalmazás, amelyet össze lehetne hasonlítani a sima, selymes olvasztott vajjal, TinkerCAD az lenne az. Ha még nem tapasztalta, akkor muszáj. Egyszerűen muszáj. A webalapú, 3D-s modellező alkalmazás új verzióval jelenik meg, és szinte mindent tartalmaz, amit szeretne és elvár egy könnyen használható 3D-s modellező alkalmazásban. És a látszat alapján megalapozták a 3D -s alkalmazások megjelenését.

Tinkercad

A Tinkercad első verziója elképesztő volt. Ezt, még inkább. A Tinkercad szépsége nemcsak abban rejlik, hogy ez egy reszponzív webalapú 3D-s alkalmazás, hanem az alapvető funkciókkal is rendelkezik, amelyeket más 3D-s alkalmazásokban talál. Különösen az, hogy hogyan viszonyul a geometriához. Sok szempontból jobb. Ez minden bizonnyal gördülékenyebb és egyszerűbb, azon a ponton, hogy vajon miért olyan bonyolult más 3D modellező szoftver. Alapvető alakzatokkal és húzás-mozgatással rendelkezik, rendkívül sima vezérléssel. A tárgy kölcsönhatása gyönyörű. Minden objektum rendelkezik vezérlőpontokkal a méret és a tájolás beállításához, valamint a SHIFT billentyű használatával pattan és méretez. Elég egyszerű a kezdő modellezők számára, és elegendő ahhoz, hogy a fejlett modellező érdeklődjön.

Nagyobb hangsúlyt fektetnek a 3D nyomtatási lehetőségekre, és képesek azonnal elküldeni a modellt a Shapeways, az immaterialise vagy a Ponoko webhelyére. Lehetőség van a .stl letöltésére is, hogy kinyomtassa vagy módosítsa magát.

Bármennyire funkcionális is, több funkció is használható. Szeretném látni a kontextus menüket, a geometria módosítóit (például filék, letörések stb.), A felszíni vezérléseket és az exportálást. Nincs kétségem afelől, hogy ilyen és még sok más funkciót mérlegelnek, hogy örömet és meglepetést okozzanak 3D -s érzékelésünknek. Azon is meglepődnék, ha az év hátralévő részében megszereznék. Egyértelműen, megpróbál.

Szerző

Josh a SolidSmack.com alapítója és szerkesztője, az Aimsift Inc. alapítója és az EvD Media társalapítója. Részt vesz a mérnöki munkában, a tervezésben, a vizualizációban, az azt megvalósító technológiában és a körülötte kifejlesztett tartalomban. SolidWorks minősített szakember, és kiválóan képes kínosan esni.