Hvis det noen gang var noen 3D cad -app som kan sammenlignes med glatt, silkeaktig smeltet smør, TinkerCAD ville være den ene. Hvis du ikke har opplevd det ennå, må du. Du må rett og slett. Den webbaserte 3D-modelleringsappen er ute med en ny versjon, og det er omtrent alt du ønsker og forventer i en brukervennlig 3D-modelleringsapp. Og ut fra det har de lagt grunnlaget for 3D -apper som kommer.

Tinkercad

Den første versjonen av Tinkercad var fantastisk. Denne, enda mer. Det fine med Tinkercad er ikke bare at det er en responsiv nettbasert 3D-app, men at den har den grunnleggende funksjonaliteten du finner i andre 3D-apper. Spesielt hvordan du samhandler med geometrien. På mange måter er det bedre. Det er absolutt jevnere og enklere, til det punktet lurer jeg på hvorfor annen 3D-modelleringsprogramvare er så komplisert. Du har grunnleggende former og dra-og-slipp-bevegelse med ultrajevn kontroll. Objektinteraksjonen er vakker. Hvert objekt har kontrollpunkter for å justere størrelse og orientering, pluss at det knipses og skaleres ved bruk av SHIFT-tasten. Det er enkelt nok for nybegynnere med nok til å holde den avanserte modellereren interessert.

De har mer fokus på 3D-utskriftsmulighetene med muligheten til å umiddelbart sende modellen din til Shapeways, imaterialise eller Ponoko. Du har også muligheten til å laste ned .stl for å skrive ut eller endre selv.

Like funksjonell som den er, er det flere funksjoner den kan bruke. Ting jeg vil se er kontekstmenyer, geometrimodifikatorer (som fileter, faser, etc.), overflatekontroller og eksport. Jeg er ikke i tvil om at de vurderer funksjoner som dette og mer for å glede og overraske 3D-sansene våre. Jeg vil også bli overrasket om de klarer det resten av året uten å bli anskaffet. Helt sikkert, gi det et forsøk.

Forfatter

Josh er grunnlegger og redaktør på SolidSmack.com, grunnlegger av Aimsift Inc., og medgründer av EvD Media. Han er involvert i prosjektering, design, visualisering, teknologien som får det til å skje og innholdet som er utviklet rundt det. Han er en SolidWorks Certified Professional og utmerker seg ved å falle vanskelig.