3D Systems nu se încurcă în 2013. În ciuda faptului că unele produse noi au performanță lipsită de lumină, au reușit să demonstreze că un arsenal de „plăcinte cu frișcă în față” este cea mai bună strategie pentru a dezvolta hype și a-ți atrage atenția. Cumva, printre promovarea noilor lor lansări de produse la CES 2013, ei au reușit să câștige „Premiul Best of CES 2013 pentru tehnologie emergentă” în timp ce găzduiește muzicieni care cântă la instrumente imprimate 3D la standul lor și încă au găsit timp să lanseze o platformă pentru modelatori și dezvoltatori pentru a profita de aplicații centrate pe imprimarea 3D.

„Cubify crede că toată lumea este creativă și toată lumea poate crea – toți avem nevoie doar de o modalitate distractivă și ușoară de a începe.”

Împărțit între două platforme, noul sistem de design al aplicației de imprimare 3D al Cubify este destinat atât programatorilor, cât și modelatorilor fără experiență de programare. Cubify API „este pentru programatorii web care își scriu propriile aplicații web, creează modele și programează”. Odată ce programatorul trimite aplicația, procesul este similar cu procesul de trimitere a aplicației iOS de la Apple: așteptați câteva zile și aflați dacă este aprobată. Nu există un număr maxim de aplicații pe care un dezvoltator le poate trimite, iar Cubify se ocupă de responsabilitățile de comerț electronic, imprimare și îndeplinire.

2

1

Alternativ, pentru cei care evită traseul de programare, dar doresc totuși să fie implicați, platforma AppCreate permite modelatorilor să creeze o aplicație web Cubify folosind interfața online Cubify AppCreate. Odată creată interfața, este la fel de ușor ca să încărcați fișierele modelului 3D și să primiți un procent din plată pentru modelul Cubify Cloud Printed (similar cu Shapeways).

4

3

În timp ce platforma este încă în stadiu incipient, va fi interesant să vedem cum va fi reluată pe măsură ce 2013 se pregătește să fie un an imens pentru imprimarea 3D.

Pentru a afla mai multe, mergeți la Cubify Site pentru dezvoltatori.

Autor

Simon este un designer industrial din Brooklyn și editor manager al EVD Media. Când își găsește timpul pentru a proiecta, se concentrează pe ajutarea startup-urilor să dezvolte soluții de branding și design pentru a-și realiza viziunea de proiectare a produselor. În plus față de munca sa la Nike și la alți clienți, el este principalul motiv pentru care se face ceva la EvD Media. Odată a luptat cu mâinile goale un căprioar aligator din Alaska la pământ ... pentru a-l salva pe Josh.