I le avea ai ma se mamanu, inisinia, poʻo se faumea, e faʻafefea ona e faʻaauau le saoasaoa i totonu o se pisinisi o loʻo faʻalavelaveina pea e "Fuiga Fou" ma fatuina pisinisi atoa i le po? A'o vave ona o'o mai oloa i maketi nai lo se isi lava taimi muamua, o le a le ta'iala sili mo le tu'uina o oe lava i totonu o se tamaoaiga o le lalolagi e fa'atupula'ia fa'atupu fa'atauva? E fa'afefea ona e fa'aogaina le lumana'i o le Faia ma fa'aoga nei tekonolosi fou i lou manuia?

AU2012 Fono Fa'afouina | Le Lumanai o le Faia

I totonu o lenei Autodesk University 2012 Innovation Forum, malo e aofia ai Jay Rogers (CEO ma Faʻavae o Motors Local), Mark Hatch (Peresitene ma Pule Sili o Maya), Jason Martin ma Patrick Triato (Designers, Zooka Soundbar), ma isi e talanoaina le fusi o faʻalavelave. ma fa'aagaaga tekonolosi e fa'atagaina ai oloa e alu i maketi vave ma taugofie nai lo se isi lava taimi muamua:

Jay Rogers, Peresetene, Pule Sili ma Fa'avae Fa'atasi, Local Motors


"O aʻu o loʻo i le tausaga lima o le selau tausaga odyssey e sui foliga o taavale."

“E tolu alagatupe o lo’o lagolagoina ai le matou pisinisi. Matou te faia meafaigaluega ma auaunaga ma matou faʻatau atu oloa."

"Sa masani ona matou faʻasoa faʻamatalaga e pei o lenei [ata o pepa], ae o aso nei e mafai ona matou faʻasoa ata pei o lenei [3D model]."

“I aso nei, e mafai e se tasi mai le salafa o le lalolagi ona malamalama i le auala e fai ai [lou mamanu]. Ma o se eseesega taua lena i le va o le aoaoina ma le faia o aso nei ma le faia ma le aoaoina o ananafi.”

"E 200 tausaga na oʻo mai ai Peretania e ala i la latou suiga tau pisinisi, e 50 tausaga o Amerika, e 10 tausaga o Saina ma e mafai e tagata taʻitoʻatasi ona toe ave i tua i le tausaga e tasi."

“A fai atu se tasi ia te oe o se manatu lelei, e foliga mai ua uma ona fai. A fai mai se tasi o se manatu leaga, o le taimi lena e tatau ai ona amata ona liliu uili. Aua atonu e manaia tele.”

“Matou te le sailia se fuainumera averesi o mamanu; o lo'o matou va'ava'ai mo se fa'afitauli. Matou te maua se mea e matua'i manaia ma fa'aolaola.”

Ash Notaney, Sui Peresetene o Oloa & Faʻafouina, Project Frog


"Soo se talanoaga i le lumanaʻi e tatau ona amata i le talanoa e uiga i aga masani. I Niu Ioka i le taimi nei, o loʻo e fausiaina le 1 World Trade Center. E tutusa foliga ma le lapopoa, e pei o le Empire State Building ma o loʻo talanoa tele, umi atu e fausia. Pe o le lumanaʻi moni lenā?”

“O le tele o le tau o le faufale o lo’o i luga o le tau. E silia ma le 70% o tau faufale e le lelei ma o le avanoa lena.

"E amata i le i ai o se pusa meafaigaluega o vaega ma o nei vaega taʻitasi e matua sili ona auiliili. O vaega mo fale e gaosia i fafo atu o le nofoaga. E sau fa'ato'a fa'atumu i luga o le loli ma fa'apipi'i fa'atasi ma se crane. Ona i ai lea o se tasi i luga o le saite taimi mea uma i lalo i le lona lua ona matou galulue ai lea e vaʻai pe faʻafefea ona matou faʻaleleia le lelei.

Jason Martin, Pule Sili, ma Patrick Triato, Lead Designer, Carbon Audio


“E i ai le leotele ona sosoo ai lea ma le leotele. Ua matou leotele atu.”

"Mai le manatu i le fata, e tusa ma le fitu masina."

"Taumafai pea e toe faʻafouina oe lava. Fesili ifo ia te oe lava – o le a le isi mea tele? O le auala lena e faʻamatalaina ai se vaega fou."

Mark Hatch, Pule Sili, TechShop


"O aʻu o se tagata fouvale faʻapolofesa, i le avea ai o se tagata faʻapolofesa faʻapolofesa o laʻu galuega o le faʻafaigaluegaina ma faʻasalalau. O loʻo e vaʻai i se suiga i luma o ou mata ma ou te faʻamoemoe o le a e auai i le fouvalega."

"Faʻaaogaina mea na e faʻalogo i ai mai lenei laulau, o le a le mea e fai e lau kamupani?"

“Sa masani ona ou galue i le atinaʻeina o oloa fou ma e umi se taimi e maua ai se mea. E le toe iai.”

"Pau lava le mea e manaʻomia o se gaioiga itiiti e tasi e auai i le fouvalega. O lea la, o le mea ou te manaʻo e te faia o le faia o se meaalofa se tasi mo lou aiga poʻo uo i lenei Kerisimasi ma o le a avea oe ma se vaega o le fouvalega."

Mickey McManus, Peresetene ma Pule Sili, MAYA Design


“Matou te gaosia le tele o masini i totonu o le tausaga, nai lo le mafai ona matou totoina fatu araisa. E sili atu i le 10 piliona masini ma o loʻo faʻatupulaia lena numera.

“E mafai e le natura ona aʻoaʻoina i tatou i se mea. O oe o se faiga faʻamatalaga lavelave i lau lava aia tatau."

"O se avanoa tele mo le lavelave, o le lamatiaga e le o le lavelave, ae leaga.
lavelave.”

“Ou te popole ne'i iai se fa'alavelave o le fatufatuga i le lumana'i. Ou te le iloa pe o matou teu faafaigaluega i mea sa’o mo a matou fanau.”

"O le lumanaʻi e uiga i le fatufatuaʻi ma le faʻamalosi."

tusitala

O Simona o se fale faigaluega i Brooklyn ma o loʻo puleaina le faatonu o le EVD Media. A maua e ia le taimi e fuafua ai, o lana taulaʻi o le fesoasoani i amataga e atiaʻe faʻailoga ma tisaini fofo e iloa ai a latou oloa vaʻaia vaʻaiga. I se faʻaopopoga i lana galuega i Nike ma isi tagata faʻatau, o ia le mafuaʻaga autu e faia ai se mea i le EvD Media. I se tasi taimi na ia fagatuʻu ai i le papa le aligator aligator i le eleele i ona lima ... e laveaʻi ia Josh.