E i ai moni lava le tele o mea manaia e mafai ona e faia ma SolidWorks ma le tele o auala manaia ma le masani e oʻo ai iina. O nisi tagata faitau i luga o le Le pito sili ona le manino Feature Combo post sa i ai ni manatu lelei ma sa ou mauaina foi ni nai mea e ala i imeli. O lenei ta'amilosaga valea, saunia e Jeff Mowrey (@idesignhaus luga Twitter) o Industrial Designhaus, LLC, o se tasi oi latou.

O le auala na ia alu ai e uiga i le fausiaina o loʻo mafaufau lelei lava. E i ai sou manatu pe na faapefea ona fai?

Fai se matematega i faʻamatalaga ma o le a ou lafoina le faila mo oe e sii mai. Ae fa'afefea isi foliga ma vaega o le helix ma le spiral-type? E i ai ni auala faigofie e fai ai ma fa'aoga i au mamanu?

O nai fa'ata'ita'iga nei mo oe e te va'ai i ai - fa'ata'ita'iga o le auala e mafai ai ona e faia ni fa'ata'ita'iga lavelave i totonu o se ata e tasi. Oi, ma ata uma na tu'uina iinei ... faia i le Photoview360 - le afi fa'aliliu fou (mai le Luxology) e sau fa'atasi ma SolidWorks 2009 Professional and Premium. MANAIA.

Salu Mimi faigofie

Ole auala pito sili ona faigofie ma faigofie e maua ai se foliga fa'alelei, fa'alelei. O se Ala, se talaaga, ma se salu - Mimilo i luga o le ala.
solidworks spring helix salu
La'u maia le Faiga Salu Fa'afaigofie (798kb) SolidWorks09

Oval Curve Salu

Na ou faʻaogaina lenei metotia i nisi o mamanu moli ma manatu mo totonu o totonu o le vaʻa VIP. E mafai ona e fa'aogaina se ata 3D e fai ai fo'i se pi'o.

La'uina le Oval Curve Sweep (1263kb) SolidWorks09 File

Spline Twist Sweep

E mafai ona e fa'aogaina le mea lea mo fasi pi'o i fagu palasitika fa'ata'amilo i vaega fa'ailoga. O le mea lilo o le fa'aogaina lea o pupuni tu'ufa'atasi mo se ala.
solidworks spring curve salu
La'u mai le Spline Twist Sweep (292kb) SolidWorks09 File

Laa Helix Salu

Fa'asitepu lapotopoto i SolidWorks. O le auala vave, faigofie lea e o'o ai iina.
solidworks lapotopoto faasitepu salu
La'u mai le Laasaga Helix Sweep (265kb) SolidWorks09 File

Sefe's Spiral Spiral Spiral

O le a la le mea e te fa'aogaina i ai huh? Ia, e mafai ona e fa'aogaina le manatu mo mea o lo'o fa'aitiitia radii.

Download le SpiralSpiralSpiral (2770kb) SolidWorks09 File

FA'AFIA!! – Tautotogo Hourglass

O Mia, i lalo i faʻamatalaga, na fesili pe faʻafefea ona e faia se tautotogo i foliga o se tioata itula. O le ata lea ma le faila download.
spiral hourglass spring helix
La'u mai le Hourglass Spring

Fautuaga mo spirals ma helix

Helix pe salu? - O le Helix e tuʻuina atu ia te oe le sili atu le pulea o le pitch. E mafai e se helix ona faataatia le faavae mo se salu.
Faaiu i le Mafaufau - O le a le foliga o loʻo e taumafai e ausia. Amata i lena mea i lou mafaufau.
Tusia – O le pi'o muamua e te tusia e foliga mai o le ala lea e te mana'omia.
Fa'amatalaga – Pipi? Fa'ata'atia le tele o fa'amatalaga i luga o va'alele 'ese'ese e va'ai po'o le a le mea e te latalata ai i lou tino
Faʻaliliu - Faʻalautele atili pe a manaʻomia. E mafai ona e tipi ese i taimi uma.

Taumafai e galue ma salu i luga ole laiga pe afai o lo'o e faia ni vaega fiberglass po'o ni vaega palasitika. Afai e te le iloa lelei, o le ae iloa le mea e aoga ma le le aoga ma le mea e fesili ai. Aua e te fefe e faataitai i ni auala fou e faigofie ai. Lelei, o lea ua ou alu atu i luga ae le o nei helix valevalenoa, ae o nisi taimi e tatau ona e luelue i luga.

E te maua ni fa'ata'ita'iga helix, spiral, savili? E fa'afefea ona e faia?

tusitala

O Josh o ia na faavaeina ma faatonu i le SolidSmack.com, o le na faavaeina i le Aimsift Inc., ma o ia foi na faavaeina le EvD Media. O loʻo aʻafia o ia i inisinia, mamanu, vaʻaiga faʻapitoa, o tekonolosi faʻatupuina, ma mea o loʻo faʻataʻamilo ai. O ia o se SolidWorks Certified Professional ma sili atu i le paʻu le mautonu.