Као дизајнер, инжењер или произвођач, како ћете моћи да одржите корак у индустрији коју стално ометају „Нова лица“ и стварају читава предузећа буквално преко ноћи? Како производи долазе на тржиште брже него икада раније, која је најбоља стратегија да се ставите у све конкурентнију креативну глобалну економију? Како можете искористити будућност израде и користити ове нове технологије у своју корист?

АУ2012 Инноватион Форум | Будућност стварања

На овом Иновационом форуму Аутодеск универзитета 2012., гости укључујући Џеја Роџерса (извршни директор и оснивач компаније Лоцал Моторс), Марка Хача (председника и извршног директора компаније Маиа), Џејсона Мартина и Патрика Тријата (дизајнери, Зоока Соундбар) и други разговарају о спектру ометајућих и омогућавање технологија које омогућавају да производи изађу на тржиште брже и јефтиније него икада раније:

Јаи Рогерс, председник, извршни директор и суоснивач, Лоцал Моторс


„У петој сам години стогодишње одисеје да променим облик аутомобила.”

„Постоје три извора прихода који подржавају наше пословање. Ми правимо алате и услуге и продајемо производе.”

„Раније смо делили информације попут ове [слика папира], али данас можемо да делимо слику попут ове [3Д модел].“

„Данас неко из целог света може да разуме како да то направи [ваш дизајн]. И то је суштинска разлика између данашњег учења и прављења и јучерашњег прављења и учења.”

Британцима је требало 200 година да прођу кроз своју индустријску револуцију, Америци 50 година, Кини 10 година, а појединци то могу да врате за годину дана.

„Када вам неко каже да је то добра идеја, вероватно је да је то већ урађено. Када неко каже да је то лоша идеја, тада треба да се окрећу точкови. Јер вероватно је сјајно.”

„Не тражимо просечан број дизајна; тражимо гром из ведра неба за проблем. Налазимо нешто што је дубоко интересантно и поларизирајуће.”

Асх Нотанеи, потпредседник за производе и иновације, Пројецт Фрог


„Свака дискусија о будућности треба да почне разговором о трендовима. У Њујорку тренутно имате у изградњи 1 Светски трговински центар. Исти је облик и величина, отприлике, као Емпајер стејт билдинг и прича много, много дуже за изградњу. Да ли је то заиста будућност?"

„Толико трошкова изградње је у режији. Више од 70% трошкова изградње је неефикасно и то је прилика.”

„Почиње тако што имате комплет делова и сваки од ових делова је веома, веома детаљан. Компоненте за зграде се производе ван локације. Долазе упаковане у камион и постављају се на место помоћу дизалице. Затим имамо некога на лицу места који све своди на секунду и онда радимо на томе да видимо како можемо да побољшамо ефикасност.”

Јасон Мартин, извршни директор, и Патрицк Триато, главни дизајнер, Царбон Аудио


„Постоји гласно, а онда је још гласније. Ми смо гласнији.”

„Од концепта до полице, прошло је око седам месеци.

„Стално покушавајте да се поново осмислите. Запитајте се – шта је следећа велика ствар? Тако се дефинише нова категорија.”

Марк Хач, извршни директор, ТецхСхоп


„Ја сам професионални револуционар, мој посао је да регрутујем и радикализујем као професионални револуционар. Ви видите револуцију пред вашим очима и надам се да ћете се придружити револуцији.”

„Користећи оно што сте управо чули са овог панела, шта ће ваша компанија направити?“

„Раније сам радио на развоју нових производа и требало би много времена да се нешто добије. Не више."

„Потребан је само један мали чин да бисте се придружили револуцији. Дакле, оно што бих волео да урадите је да направите један поклон за своју породицу или пријатеље овог Божића и бићете део револуције.”

Мицкеи МцМанус, председник и извршни директор, МАИА Десигн


„Произведемо више прерађивача за годину дана него што можемо да узгајамо зрна пиринча. Преко 10 милијарди процесора и тај број расте.”

„Природа нас може нечему научити. Ви сте сами по себи комплексан информациони систем.”

„То је огромна прилика за сложеност, опасност није сложеност, она је малигна
сложеност."

„Забринут сам да бисмо у будућности могли имати кризу креативности. Не знам да ли улажемо у праве ствари за нашу децу.”

"Будућност је у креативности и агилности."

аутор

Симон је индустријски дизајнер из Брооклина и главни уредник ЕВД Медиа. Када нађе времена за дизајн, његов фокус је на помагању стартупима да развију бренд и дизајнерска решења како би остварили своју визију дизајна производа. Осим што ради у Никеу и разним другим клијентима, он је главни разлог што се било шта ради у ЕвД Медиа. Једном је голим рукама оборио зујалицу аљашког алигатора на земљу ... да спаси Јосха.