3Д Системс се не зеза у 2013. Упркос томе што неки нови производи имају слабе перформансе, успели су да докажу да је арсенал 'пита од шлага у лице' најбоља стратегија за развијање хипе и привлачење ваше пажње. Некако међу промоцијом својих нових производа на ЦЕС 2013, успели су да зараде 'Награда Бест оф ЦЕС 2013 за нове технологије” током хостовања музичари који свирају 3Д штампане инструменте на њиховом штанду, а ипак су нашли времена да пусте платформу за моделере и програмере да уновче апликације које су усредсређене на 3Д штампање.

„Цубифи верује да су сви креативни и да свако може да ствара – свима нам је потребан само забаван и лак начин да започнемо.“

Подељен између две платформе, нови Цубифи-јев систем дизајна апликација за 3Д штампање намењен је програмерима као и моделарима без искуства у програмирању. Цубифи АПИ је за веб програмере који пишу сопствене веб апликације, креирају моделе и програмирају. Када програмер пошаље апликацију, процес је сличан Апплеовом процесу подношења иОС апликације: сачекајте неколико дана и сазнајте да ли је одобрена. Не постоји максимални број апликација које програмер може да пошаље и Цубифи се брине за е-трговину, штампање и обавезе испуњавања.

2

1

Алтернативно, за оне који избегавају пут програмирања, али и даље желе да буду укључени, платформа АппЦреате омогућава моделарима да креирају Цубифи веб апликацију користећи Цубифи АппЦреате интерфејс на мрежи. Једном када је интерфејс креиран, лако је као отпремање датотека 3Д модела и примање процента плаћања за Цубифи Цлоуд Принтед Модел (слично Схапеваис-у).

4

3

Док је платформа још увек у повојима, биће занимљиво видети како ће се она покупити како ће 2013. бити велика година за 3Д штампање.

Да бисте сазнали више, идите на Цубифи'с Девелопер Сите.

аутор

Симон је индустријски дизајнер из Брооклина и главни уредник ЕВД Медиа. Када нађе времена за дизајн, његов фокус је на помагању стартупима да развију бренд и дизајнерска решења како би остварили своју визију дизајна производа. Осим што ради у Никеу и разним другим клијентима, он је главни разлог што се било шта ради у ЕвД Медиа. Једном је голим рукама оборио зујалицу аљашког алигатора на земљу ... да спаси Јосха.