Ако је икада постојала нека 3Д цад апликација која би се могла упоредити са глатким, свиленкасто растопљеним путером, ТинкерЦАД био би тај. Ако то још нисте доживели, морате. Једноставно морате. Апликација за 3Д моделирање заснована на вебу изашла је са новом верзијом и представља готово све што бисте желели и очекивали у апликацији за 3Д моделирање која се лако користи. Судећи по изгледу, поставили су темеље за 3Д апликације.

Тинкерцад

Прва верзија Тинкерцада била је невероватна. Овај, још више. Лепота Тинкерцада није само у томе што је то респонзивна 3Д апликација заснована на вебу, већ и у томе што има основну функционалност коју бисте пронашли у другим 3Д апликацијама. Посебно, како комуницирате са геометријом. На много начина је боље. Сигурно је глаткији и једноставнији, до тачке се питам зашто је други софтвер за 3Д моделирање толико компликован. Имате основне облике и покрете превлачења и повлачења са изузетно глатком контролом. Интеракција објекта је лепа. Сваки објекат има контролне тачке за подешавање величине и оријентације, плус може да се заскочи и повећа помоћу тастера СХИФТ. Довољно је једноставно за моделарце почетнике који имају довољно интересовања за напредног моделара.

Они се више фокусирају на могућности 3Д штампања са могућношћу да одмах пошаљу ваш модел у Схапеваис, иматериалисе или Поноко. Такође имате могућност преузимања .стл -а да бисте га сами одштампали или изменили.

Колико год да је функционалан, постоји више функција које би могао да користи. Оно што бих желео да видим су контекстни менији, модификатори геометрије (попут филета, скоса итд.), Површинске контроле и извоз. Нема сумње да разматрају овакве и друге карактеристике да би одушевиле и изненадиле наша чула за 3Д стварање. Такође би ме изненадило да остатак године проведу без стицања. Дефинитивно, покушати.

аутор

Јосх је оснивач и уредник на СолидСмацк.цом, оснивач у Аимсифт Инц., и суоснивач ЕвД Медиа. Бави се инжењерингом, дизајном, визуализацијом, технологијом која то чини и садржајем који се око тога развија. Он је сертификовани професионалац СолидВоркса и истиче се у незгодном паду.