Hneď po Sandboxr bolo naplánované spustenie vlastnej aplikácie tvorcu tvorov 1. februára, Autodesk vyrašil ďalšie chápadlo zo svojho portfólia aplikácií 123D a predstavil Autodesk 123D stvorenie. Áno, v nepohode kancelárskej stoličky si počas porady môžete vymodelovať vlastné stvorenie, ale hádajte čo? Môžete ho tiež poslať na vytlačenie.

Pripravený. Set. Print-a-Creature

Aplikácia pre iPad vám poskytuje základné nástroje na modelovanie stvorenia, ako je napr Rezancovaná falanga alebo Blarraptor a áno, pošlite ich na tlač cez online tlačovú službu Sculpteo. Clément Moreau, generálny riaditeľ spoločnosti Sculpteo, to urobil povedať:

„Sme schopní sprístupniť ľuďom najnovšiu technológiu 3D tlače prostredníctvom tejto kreatívnej aplikácie jednoducho integráciou tlačidla Sculpteo, ktoré ľuďom umožňuje transformovať ich 3D návrhy na skutočné objekty. Aplikácia 123D Creature je skvelým príkladom toho, ako sa cloudový engine pre 3D tlač Sculpteo integruje do nových inovatívnych aplikácií a softvéru.“

123DCTvory-3DPtlač od Sculpteo2

Aplikácia je dostupná z iTunes za 1.99 $ (špeciálna uvádzacia cena, ktorá v čase písania tohto článku stále trvá) a vyžaduje iOS 6 alebo novší a funguje takto.

YouTube Video

123D Creature na Youtube

Môžete tiež exportovať sieť a vytlačiť si ju sami. Ako Andrew z Makerbot poukazuje na to,, že tlačiareň vo videu je Makerbot Replicator 2. Jedna vec, ktorú si tiež všimnete, je, že po nahraní súborov do 123Dapp.com komunite, môžete ich exportovať a upraviť v 123D Sculpt alebo 123D Make.

Je to celkom šikovná malá aplikácia. Nielenže sa ľudia viac zoznámia so sochárskymi nástrojmi, ale aj s konceptom zostavenia modelu pre animáciu. Neprekvapilo by ma, keby v budúcnosti pridali rigging spolu s jednoduchou animáciou a exportom .fbx. Veľké poďakovanie patrí Simonovi za to, že pomocou svojho fantastického iPadu, ktorý podporuje iOS 6, získal nižšie uvedené snímky obrazovky.

123d-tvor-01

123d-tvor-02

123d-tvor-03

123d-tvor-04

123d-tvor-05

123d-tvor-06

123d-tvor-07

123d-tvor-08

123d-tvor-09

Sculpteo 3D tlač obrazu cez sochárstvo

autor

Josh je zakladateľom a redaktorom spoločnosti SolidSmack.com, zakladateľom spoločnosti Aimsift Inc. a spoluzakladateľom spoločnosti EvD Media. Zaoberá sa inžinierstvom, dizajnom, vizualizáciou, technológiou, ktorá ju realizuje, a obsahom, ktorý sa okolo nej vyvíja. Je certifikovaným profesionálom SolidWorks a vyniká v trápnom páde.