tipy pre solidworksSolidWorks je známy svojou výnimočnou funkčnosťou 3D dizajnu, ale čo keď si chcete vziať niektoré z týchto úžasných produktov, ktoré ste vytvorili, a nechať si ich vytlačiť na tričko, brožúru alebo sieťotlač? Obrázok v tlačovej kvalite môžete získať priamo z programu SolidWorks a je to jednoduché ako uloženie súboru.

Technické veci
Oddelenie dizajnu pre tlačiareň alebo sieťotlač bude spravidla potrebovať súbor s rozlíšením najmenej 200 dpi (bodov na palec). čím vyššie je dpi, tým vyššie je rozlíšenie. Väčšinou sa dáva prednosť vektorovému (na základe vlastností) obrázku, ale z SolidWorks získate iba rastrový (na základe pixelov) obrázok, takže dpi je dôležité. Teraz začnime.

Nastavenie vášho modelu
Povedzme, že chcete, aby sa vaše obľúbené prírubové ložisko vytlačilo na tričko. Aby ste zo SolidWorks získali skutočne dobrú grafiku, chcete ju mať na svojej obrazovke čo najväčšiu. Nastavte si svoje obľúbené zobrazenie a stlačením klávesu F11 prejdete na celú obrazovku. Ak sa zobrazuje váš FeatureManager alebo Panely s nástrojmi, stlačte klávesy F9 a F10. Oddiaľte svoj model čo najviac, podobne ako na obrázku nižšie.

príruba-screen-screenprint.jpg

Uložte súbor
Ísť do Súbor, Uložiť ako…, a v Uložiť ako typ vyberte Prenosný formát dokumentu Adobe (*.pdf). Pred uložením vyberte možnosti v pravom dolnom rohu vyvolať Možnosti exportu obrazovka. Uistite sa, že máte vybraté nižšie uvedené položky. Hit OK a ušetríte.

solidworks-pdf-export-options.jpg

Odoslať do tlačiarne
solidworks-flange-tshirt.jpgTo je v podstate všetko. Získate grafiku s rozlíšením 300 dpi, s ktorou môže tlačiareň alebo oddelenie dizajnu pracovať. Ak máte program ako Adobe Photoshop, môžete obrázok otvoriť a sem tam ho trochu vyladiť, zistiť, ako to vyzerá na rôznych pozadiach, alebo zmeniť farbu.

Veľké kníhkupectvá:
OnlinePrintHouse.com
PrintMojo.com
TheSignDude.com

autor

Josh je zakladateľom a redaktorom spoločnosti SolidSmack.com, zakladateľom spoločnosti Aimsift Inc. a spoluzakladateľom spoločnosti EvD Media. Zaoberá sa inžinierstvom, dizajnom, vizualizáciou, technológiou, ktorá ju realizuje, a obsahom, ktorý sa okolo nej vyvíja. Je certifikovaným profesionálom SolidWorks a vyniká v trápnom páde.