Slanina. Pri práci na dotykovej obrazovke nie je možné jesť. Je to strašný, STRAŠNÝ problém, ktorý treba riešiť. Vieme, pohrávali sme sa s myšlienkou rozhrania dotykovej obrazovky na interakciu s údajmi CAD, ale vždy to bolo tak trochu prechodné riešenie prácu v 3D. Neviem, prečo sa uchopenie voľných molekúl vzduchu zdá byť presvedčivejším spôsobom interakcie s 3D geometriou, ale je to tak Systémy 3Gear realizuje to gestami poháňanými Kinectom a novou vývojovou súpravou, ktorá to pretlačí do 3D softvéru.

3Gear Pridá gestá do vašich aplikácií

3Gear dosiahol financovanie vo výške 350,000 9 dolárov od K3 Ventures (Manu Kumar), Aditya Agarwal, Uj Ventures (Eric Chen), Safa Rashtchy a Naval Ravikant. Trojčlenný tím sídli v San Franciscu a tvoria ho spoluzakladatelia Robert Wang a Chris Twigg so zakladajúcim inžinierom Kenrickom Kinom. Riadia XNUMXGear Gesture Control SDK (k dispozícii tu) u vývojárov v CAD, medicínskom a hernom priemysle. V skutočnosti sú do značnej miery lídrom pri prezentovaní aplikácie spracovania vašich 3D návrhových údajov.

YouTube Video

Ukážkové video súpravy 3Gear SDK

Rozprávali sme sa s Robom, aby sme zistili viac.

Aká je inšpirácia za týmto novým používateľským rozhraním Gesture?
Chceme zachytiť plnú expresivitu vašej ruky. Myš je 2D vstupné zariadenie, ktoré zaobchádza s vašou rukou, ako keby to bol jeden veľký ukazovák. Dotykový displej vám umožňuje posúvať sa po obrázkoch pod sklom pomocou dvoch prstov. Vytvárame technológiu, ktorá zachytí celú vašu ruku a umožní vám uchopiť veci, prevrátiť veci, zostaviť veci, animovať veci atď. – to všetko pohodlným a ergonomickým spôsobom.

Aké sú pozadie v tíme 3gear?
Všetci traja pochádzame z počítačovej vedy a interakcie medzi človekom a počítačom. Rob získal doktorát na MIT o sledovaní farebných vecí pomocou počítačového videnia. Chris získal doktorát na Carnegie Mellon predtým, ako začal pracovať v Industrial Light & Magic R&D na vizuálnych efektoch. Kenrick získal doktorát v Cal, ale veľa času strávil na strednej škole v Pixar Animation Studios, kde vymýšľal spôsoby, ako využiť viacdotykové obrazovky na vytváranie bohatých 3D prostredí pre počítačovo animované filmy.

Aký typ funkcií a funkcií môžu ľudia používajúci softvér na 3D modelovanie telies očakávať?
Naším cieľom pre niečo ako SolidWorks je umožniť vám „spárovať“ diely ich zložením rukami. Tiež by ste mali byť schopní otáčať časť alebo zostavu, ako keby ste ju držali v rukách. Aby sme sa tam dostali, musíme ešte veľa vecí dostať správne, ale vydanie našej technológie prostredníctvom tejto súpravy na vývoj softvéru (SDK) je naším prvým veľkým krokom.

Aký modelovací/renderovací softvér bude podporovaný?
Keďže sme momentálne len traja ľudia, bude to závisieť od komunity vývojárov. Radi by sme to videli v balíkoch na modelovanie telies, ako sú SolidWorks a Inventor, ako aj v povrchových modelároch, ako sú SketchUp a Maya.

Ako vnímate prácu používateľského rozhrania gest s mobilnou pracovnou silou?
Naša súčasná fyzická konfigurácia je trochu neohrabaná, ale očakávame, že náš budúci hardvér bude o niečo viac ako prichytenie pre váš monitor alebo notebook. Chceme, aby boli používateľské rozhrania gestami dostupné aj na cestách.

Vývojová súprava je k stiahnutiu ihneď na webovej stránke 3gear. Môžete sa tiež dozvedieť o technológii „precízneho sledovania rúk“ a o tom, ako to robia tu.

autor

Josh je zakladateľom a redaktorom spoločnosti SolidSmack.com, zakladateľom spoločnosti Aimsift Inc. a spoluzakladateľom spoločnosti EvD Media. Zaoberá sa inžinierstvom, dizajnom, vizualizáciou, technológiou, ktorá ju realizuje, a obsahom, ktorý sa okolo nej vyvíja. Je certifikovaným profesionálom SolidWorks a vyniká v trápnom páde.