Dúfam, že ste všetci pripravení na zábavný a poučný zážitok. Viem, že sme to presadili Modelovanie iPhone v SolidWorks okolo stolu, ale toto je model, ktorým sa každý v blízkej budúcnosti bude a bude zaoberať.

Nelson Au bol taký láskavý, že sa mohol podeliť o svoj model a svoj postup pri získavaní absolútne najplynulejšej povrchovej práce na modeli iPhone v rámci SolidWorks. Verte mi, že si nechcete nechať ujsť stiahnutie tohto a prezeranie funkcií.

Nielenže sa dostal k dokonalosti takmer na zadnom povrchu, ale vymodeloval aj tvár a všetky drobné gombíky, s ktorými si radi pohrávate. Potom použil niekoľko vykreslení PhotoView 360 Hypershot. Tu je postup, model a ako to vyzeralo, keď bol hotový. Ďakujem Nelson.

Ako sa to stalo
Požiadal som Nelsona, aby poskytol malý prehľad o tom, prečo sa pustil do modelovania iPhonu. Nie je to jednoduchá úloha, ale vďaka vynikajúcemu vedeniu od Marka Biasottiho a dobrým skúsenostiam sa Nelson ukázal ako najlepšie vyzerajúci model iPhone SolidWorks, aký som kedy videl. Tu je to, čo musel povedať.

Videl som to Josh zverejnil svoj záber na telefóne a Mark Biasotti tiež ukázal, ako bude telefonovať! To ma prinútilo vyskúšať to tiež.

Najprv som chcel zistiť, či môžem rohy iPhonu urobiť ako jednu hraničnú plochu. Rýchlo som zistil, že sa to dá, ale nevedel som to ovládať k spokojnosti a zistil som, že povrch na konci ostrého rohu je mierne zdeformovaný.

Môj postup pri stavbe telefónu je veľmi podobný tomu, ako ukázal Mark predtým na tomto blogu. Rozhodol som sa však rozbiť povrchy na rovnakých miestach, ako sú zobrazené rozbité na 2D výkresoch Apple PDF, ktoré sme stiahli zo stránky vývojára spoločnosti Apple.

Stiahnite si článok a prehľad krokov [iPhone-Nelson-Au.pdf (217 kB)]

Stiahnite si model iPhone [iPhone2.SLDPRT.zip (4.94 MB)]

Súhlasíte? Nelson vykonal NEUVERITEĽNÚ prácu pri modelovaní iPhone v SolidWorks. Ukázal tiež brilantné vykreslenie pomocou programu Hypershot. Psssst! Ak sa vám to páčia, počkajte, kým neuvidíte možnosti, ktoré prináša aplikácia PhotoView 360 2010 ... (šššš !! pomocou Nelsonovho modelu iPhone. Absolútne ÚŽASNÉ.)

autor

Josh je zakladateľom a redaktorom spoločnosti SolidSmack.com, zakladateľom spoločnosti Aimsift Inc. a spoluzakladateľom spoločnosti EvD Media. Zaoberá sa inžinierstvom, dizajnom, vizualizáciou, technológiou, ktorá ju realizuje, a obsahom, ktorý sa okolo nej vyvíja. Je certifikovaným profesionálom SolidWorks a vyniká v trápnom páde.