vyhnúť sa-solidworks-on-dege-relationsManipulácia s nimi je o niečo jednoduchšia ako s prerezávajúcimi sa nemŕtvymi, ale všetky vzťahy v náčrte SolidWorks môžu spôsobiť, že modelovanie, a najmä modelovanie konceptov, je nočnou morou, ktorá nanovo definuje vzťah, ktorý je oveľa menej zaujímavý ako upratovanie po zombie dieťati.

Jedným z najväčších problémov, ktoré budete mať so vzťahmi automaticky pridávanými do vašich náčrtov, je vzťah „ON EDGE“ vytvorený pri použití Konvertovať entity. Pridanie je rýchle, ale oprava si vyžaduje čas.

Sú ideálnym nástrojom na rýchle prenesenie hrán z jednej časti do inej skice, ale ak dôjde k zmene, ktorá ich ovplyvní, budete cítiť bolesť. Tu sú všetky dôvody, prečo sa tomu vyhnúť Na hrane vzťah, čo použiť namiesto toho a tipy, keď ich potrebujete.

modrý okraj

Prečo sú vzťahy tak nanič a tiež nie
Jedna vec, ktorá je naozaj na hovno pri odvracaní sa strašidelných stvorení modelovania riadeného náčrtmi, sú všetky prelínajúce sa vzťahy, ktoré pridávate na vytvorenie každého vytláčania, rezu, zametania alebo povrchu. Ak je jedna referenčná plocha alebo hrana vymazaná alebo predefinovaná, váš model je vystavený brutálnemu útoku chýb a časovo náročnému prepracovaniu.

Je to na hovno, pretože musíte zachádzať a vychádzať z náčrtov, aby ste napravili narušené vzťahy, a má tendenciu mať pocit, že otvoríte kapotu, aby ste naštartovali svoje auto. Ak by sme museli použiť náčrty, myslím si, že mnohí by uprednostnili možnosť upravovať ich bez toho, aby sme museli ísť do náčrtu, ale teraz to musíme a jedným z najbežnejších vzťahov, ktoré budete upravovať, je 'On Edge' vzťahy vytvorené pomocou príkazu Konvertovať entity.

Vzťahy sú pekné, pretože v náčrte môžete rýchlo vykonať zmeny, ktoré úplne zmenia podobu objektu. Pridávajú trochu štruktúry do procesu vytvárania geometrie a kto nepotrebuje vo svojom živote trochu štruktúry.

V skutočnosti sú vzťahy bojom dobra so zlom bez ohľadu na to, aké odvážne modelovacie rozhodnutie urobíte. Je zriedkavé, že mám náčrt, ktorý nie je v určitom bode predefinovaný. To znamená, že je zriedkavé, že sa nemusím miešať so vzťahmi alebo sa ich zbavovať Na hrane vzťahov, tak sa ich zbavme. Tu je to, čo robiť.

modrý okraj

Nepoužívajte konvertovať entity
Je to jedna veľká protichodná vlastnosť. Vytváranie náčrtov je rýchle, ale môže to spôsobiť veľa problémov s tým, ako sa so náčrtmi zaobchádza v kontexte okrajov, na ktoré odkazujú. Znelo to ako sústo? To je. Previesť entity je skicovací nástroj, ktorý vám umožňuje rýchlo previesť okraje telies na skice, ktoré sa majú vysunúť. Vytvára to an 'Na hrane' vzťah. Jeden jednoduchý vzťah pre jednu jednoduchú hranu, alebo to tak aspoň vyzerá.

konvertovať-subjekty01
Použitie Konvertovať entity vytvára menej vzťahov, ale viac externých referencií

konvertovať-subjekty02
Nepoužívanie Konvertovať entity vytvára viac vzťahov, ale menej externých referencií

Keď začnete prevádzať viacero hrán a prechádzate viacerými iteráciami návrhu, všetky prevedené hrany môžu spôsobiť, že sa vo vašich náčrtoch objavia chyby. Nie je to tak, že by funkcia Konvertovať entity bola sama o sebe zlá, ale veľa vzťahov vytvorených pomocou Konvertovania entít môže visieť (stratiť ich referenciu), ak sa nejaká geometria v tejto histórii alebo vlastnostiach zmení. Áno, môže sa to stať tak či tak s akýmikoľvek vzťahmi, ale ak to znížite Na hrane použité vzťahy, znížite množstvo prepracovania vašich náčrtov. Platí to najmä pre vonkajšie vzťahy.

Ale najväčší dôvod, prečo nepoužívať Konvertovať entity? Na hrane obnovenie vzťahov trvá dlhšie.

modrý okraj

Znížte prepracovanie
(Chlapče, tento príspevok je dlhší, ako som čakal.) Tu je chyba, ktorá sa vám bežne zobrazí pri používaní Konvertovať entity.
invalid-sketch-geometry
Stáva sa to pri pokuse o vymazanie Na hrane vzťahy, ktoré si navzájom odporujú. Zvyčajne budete musieť vymazať všetky Na hrane vzťah a prepracujte náčrt, aby ste ho uzamkli.

Namiesto toho tu je niekoľko tipov znížiť prepracovanie a časy prestavby pre vaše modely.

  1. Použite nástroj na kreslenie obdĺžnika
    Jednoduchý príklad. Namiesto konverzie entít na ploche, ktorá by vám poskytla štyri vzťahy na hrane, načrtnite obdĺžnik a dva body, ktoré vyberiete, pripojte k inej geometrii.
  2. Nastavte skratky pre vzťahy
    pridávanie vzťahov namiesto použitia Konvertovať entity trvá dlhšie, takže ich pridávanie urýchlite pomocou klávesnice. Navrhujem nastaviť najbežnejšie, zhodné, koncentrické, kolineárne a koradiálne.
  3. Pred vymazaním znova prepojte
    To platí pre akúkoľvek entitu skice. Pred odstránením sa pozrite na vzťahy (Nástroje, Vzťahy, Zobrazenie, Odstrániť…) a odstráňte všetky, ktoré spôsobujú konflikty. Potom ich prepojte s klávesovými skratkami, ktoré ste nastavili.
  4. Ukážte ostatným ako
    Ukážte ostatným, ako používať vzťahy. Niektorí ľudia jednoducho nevedia, ako fungujú alebo na čo sú. Funkcia využívajúca plne definovanú skicu sa tiež rýchlejšie obnoví.

modrý okraj

Keď potrebujete použiť Konvertovať entity
Tu je niekoľko tipov, keď potrebujete použiť Konvertovať entity.

  1. Vyberte možnosť Tangency/Loop/Chain
    Namiesto vyberania a konverzie každej hrany kliknite pravým tlačidlom myši na hranu a vyberte „Vybrať tangenciu“ alebo „Vybrať slučku“ (alebo „Vybrať reťaz“, ak vyberáte čiary náčrtu.) To vám umožní rýchlo vybrať skupinu hrán bez zdĺhavého vyberania.
  2. Označte okraj
    Toto nie je možnosť, ale môže pomôcť pri vykonávaní zmien. Keď vyberiete hranu (alebo plochu), skonvertujte hrany na čiary náčrtu, vysuňte a potom pridajte ďalšie segmenty do náčrtu, ktorý sa (mala by) aktualizovať so zmenami. Pridajte bod k čiare, ktorú ste vybrali na konverziu.
  3. Nepoužívajte paralelné a kolmé vzťahy
    Zvyčajne ide o nadbytočné vzťahy, ktoré môžu spôsobiť konflikt, ak je to možné, vyhnite sa im. To isté platí pre vzťahy Intersection a Fix.
  4. Použite paralelné a kolmé vzťahy
    Keď vytvárate funkcie knižnice a chcete, aby fungovali, použite paralelné, kolmé a symetrické vzťahy namiesto akýchkoľvek iných. To im pomôže pracovať v akejkoľvek orientácii.

modrý okraj

Vzťahy môžu byť veľkou pomocou, ale sú jednou zo základných funkcií v SolidWorks, ktoré nie sú vždy ocenené a pochopené. Bol by som rád, keby sa vzťahy v niektorých prípadoch týkali viac geometrie ako náčrtu, ale to sa dostáva do úplne iného argumentu.

Aké sú vaše problémy so vzťahmi? Nejaké ďalšie tipy?

autor

Josh je zakladateľom a redaktorom spoločnosti SolidSmack.com, zakladateľom spoločnosti Aimsift Inc. a spoluzakladateľom spoločnosti EvD Media. Zaoberá sa inžinierstvom, dizajnom, vizualizáciou, technológiou, ktorá ju realizuje, a obsahom, ktorý sa okolo nej vyvíja. Je certifikovaným profesionálom SolidWorks a vyniká v trápnom páde.