Zapnite si deti spony na očiach. Teraz viete, že Onshape začal rok oznamovaním Parametrické modelovanie 2.0. Zjavne dnes dostali zmluvu dva na jedného na mená 2.0 data management 2.0.

Získali tiež dva na jedného o problémoch s návrhom IN THE ASS, pretože podobne ako konfigurácie, viacdielny a kontextový dizajn v ich metodológii parametrického modelovania, funkcie v ich metodológii správy údajov presúvajú prácu od práce- okolo a manuálnych pracovných tokov k metóde, ktorá udržuje model v kontexte pracovného toku namiesto niečoho, čo zaseknete do a z iného systému alebo do zásobníka na spojivá vedľa prestávkovej miestnosti s piatimi rozbitými kávovarmi.

Data Management 2.0 (DM2.0) obsahuje dve zložky - pracovný tok správy a schválenia vydania (RAW) a súbežný kusovník (BOM). Pozrime sa na to. Ale najprv…

Čím sa DM2.0 líši?

Jon Hirschtick rozoberá to. Poukazuje na šesť zásad, ktoré samy osebe nie sú nevyhnutne jedinečné, ale spoločne poskytujú základ na zefektívnenie kusovníkov a RAO. Zameriavajú sa na:

  • Databáza, nie súbory
  • Zabezpečte cloudový pracovný priestor, nie rozhadzujte kópie
  • Paralelné, nie sériové
  • Okamžitá spolupráca, nie schôdze
  • Dizajn a údaje na jednom mieste, nie veľa
  • Nulové IT

Počuli ste o tom správca systému Frank? NULUJTE TO. Choďte vyťažiť svoje krypto na sálovom serveri spoločnosti, nechajte nás na navrhovanie BUDÚCNOSTI.

Teraz tieto schopnosti nie sú ničím novým - nikto ich však nespojil v aplikácii CAD so súdržným prístupom k pracovnému postupu na časti a revízie. Takže ešte viac (a je to zrejmé aj z týchto nových funkcií) Onshape spojil všetko v softvéri 3D modelovania, ktorý bol od začiatku postavený na zefektívnení procesu vývoja produktu.

Pracovný postup správy a schválenia vydania

Existuje toľko spôsobov pracovného postupu správy a schválenia vydania, koľko je farieb na vašom monitore. S najväčšou pravdepodobnosťou pracujete v jednom alebo v druhom každý deň. Onshape zachytáva potreby v jadre tohto procesu s novým prístupom k správe vydaní a pracovným tokom. Jon to uvádza takto:

Rovnako ako všetko ostatné v Onshape, vytvorenie kandidáta na vydanie a schválenie vydania nikomu nezabráni pokračovať v práci - žiadne čakanie na registráciu a odhlásenie. Umožňujeme používateľom vytvárať navrhované vydanie pre akúkoľvek kombináciu dielov, zostáv, konfigurácií a ďalších diel ako jediné vydanie.

Vďaka tomu sa pohybuje vo vydanom alebo zastaranom pracovnom toku s vami určenou revíziou, číslom dielu a vydaním. Každý, kto používa Onshape vo vašej spoločnosti, vie, čo sa deje s časťami a zostavami. Žiadne vyskakovanie, aby ste skontrolovali tento systém alebo ten systém, skontrolovali ste redline zakladače alebo sa niekoho opýtali na stav tej časti, ktorá už mešká dva týždne. Aj keď to nemusí zodpovedať vášmu aktuálnemu pracovnému postupu, revízii alebo schéme čísel dielov, je dostatočne flexibilné, aby zvládlo mnoho scenárov, a zdá sa, že je to len začiatok.

Súčasný kusovník

Viem, že poznáte triky na zobrazenie svojho kusovníka počas modelovania. Či už je to export do tabuľky alebo vloženie do výkresu alebo konfigurácie, je to prinajmenšom neefektívne. Jon popisuje súbežný kusovník takto:

Teraz v Onshape sa váš kusovník vytvára a aktualizuje automaticky pri navrhovaní zostavy. V skutočnosti to nie je len synchronizované, je to tiež simultánny spôsob úpravy zostavy, rovnako ako tabuľka plechu v Simultánnom plechu a konfiguračné tabuľky v Simultánnych konfiguráciách. Váš kusovník Onshape nikdy nie je synchronizovaný so zostavou, ktorú odráža.

Spolu s tým vydali BOM API, ktoré vám alebo ich partnerom umožňuje vytvárať vlastné aplikácie (napr OpenBOM), ktoré rozširujú možnosti, ktoré s týmito údajmi rozpisky môžete urobiť.

Úprimne som sa trochu roztrhal, keď som videl tieto funkcie, pretože viem, koľko času som strávil iným metódam a systémom, nastavovaniu a dokumentovaniu iných metód a systémov a hádaniu sa o iných metódach a systémoch.

Je smiešne (v dobrom), ako veľmi Onshape zjednodušil tieto dva aspekty procesu navrhovania. Myslím si, že najväčšou zmenou, ktorú som mal pri pohľade na nové funkcie, je to, ako si zvykáme na alternatívne riešenia a neefektívne systémy, do tej miery, že ich bránime, dokonca ich odôvodňujeme na základe väčšieho času, ktorý je potrebný - to je skutočne smiešne (v zlý spôsob).

Inovácie spoločnosti Voxel používa Onshape, preto sa pýtam Michaela Bromleyho, vedúceho strojného inžiniera, ako používajú nový pracovný postup správy a schvaľovania vydaní. Predtým mali veľmi manuálny a na chyby náchylný proces pokúšajúci sa zvládnuť správu vydaní prostredníctvom vývojovej vetvy a uvoľnenej vetvy. Povedal mi:

Nový proces správy vydaní teraz viaže históriu revízií na jednotlivé diely, zostavy a výkresy. Toto je zásadná funkcia pre dokumentáciu a použitie funkcie vyhľadávania na nájdenie zostavenej časti. Teraz je k dispozícii diskrétny zdokumentovaný stav súčiastky/zostavy/výkresu, ktorý je možné nájsť v uvoľnenom stave. Preto môžeme nastaviť proces tak, aby bolo možné vyrobiť alebo objednať iba diel/zostavu/výkres v uvoľnenom stave. Na všetky naše údaje súvisiace s projektom použijeme postup správy vydaní.

Som naozaj zvedavý, či tieto funkcie pre vás niečo zmenili, či vám pomohli tak, ako pomohli Voxelu, alebo zmenili niečo iné. Napíšte komentár alebo e -mail - budeme veľmi radi, ak sa ozvete.

autor

Josh je zakladateľom a redaktorom spoločnosti SolidSmack.com, zakladateľom spoločnosti Aimsift Inc. a spoluzakladateľom spoločnosti EvD Media. Zaoberá sa inžinierstvom, dizajnom, vizualizáciou, technológiou, ktorá ju realizuje, a obsahom, ktorý sa okolo nej vyvíja. Je certifikovaným profesionálom SolidWorks a vyniká v trápnom páde.