Takoj po tem peskovnikr naj bi 1. februarja lansiral lastno aplikacijo za ustvarjanje bitij, je Autodesk iz svojega portfelja aplikacij 123D pognal še eno lovko in predstavil Autodesk 123D Bitje. Da, med sestankom lahko vzoriš svoje bitje v neudobju pisarniškega stola, a veš kaj? Lahko ga tudi pošljete v natis.

Pripravljen. Set. Print-a-Breature

Aplikacija iPad vam ponuja osnovna orodja za modeliranje bitja, kot je a Narezana falanga ali Blargraptor in da, pošljite jih v tiskanje prek spletne storitve tiskalnika Sculpteo. To je moral Clément Moreau, izvršni direktor podjetja Sculpteo pravijo,:

»Ljudem lahko omogočimo najnovejšo tehnologijo 3D tiskanja prek te ustvarjalne aplikacije preprosto z integracijo gumba Sculpteo, ki ljudem omogoča, da svoje 3D-zasnove preoblikujejo v resnične predmete. Aplikacija 123D Creature je odličen primer, kako se Cloud Engine za 3D tiskanje Sculpteo integrira v nove inovativne aplikacije in programsko opremo.

123DCreatures-3DPprintingbySculpteo2

Aplikacija je na voljo od iTunes za 1.99 $ (posebna zagonska cena, ki še vedno velja od tega pisanja) in zahteva iOS 6 ali novejši in deluje tako.

YouTube video

123D Creature na Youtubu

Mrežo lahko tudi izvozite, da jo sami natisnete. Kot Andrew iz Makerbota poudarja,, je tiskalnik v videoposnetku Makerbot Replicator 2. Ena stvar, ki jo boste opazili, je, da po nalaganju datotek na 123Dapp.com skupnosti, jih lahko izvozite za urejanje v 123D Sculpt ali 123D Make.

To je precej gladka mala aplikacija. Ne samo, da se bodo ljudje bolje seznanili z orodji za kiparje, ampak tudi s konceptom namestitve modela za animacijo. Ne bi me presenetilo, če bi v prihodnosti dodali rigging, skupaj s preprosto animacijo in izvozom .fbx. Najlepša hvala Simonu, da je posnel spodnje posnetke zaslona s svojim elegantnim iPadom, ki podpira iOS 6.

123d-bitje-01

123d-bitje-02

123d-bitje-03

123d-bitje-04

123d-bitje-05

123d-bitje-06

123d-bitje-07

123d-bitje-08

123d-bitje-09

Sculpteo 3D tiskanje slike preko kiparjenje

Avtor

Josh je ustanovitelj in urednik na SolidSmack.com, ustanovitelj pri Aimsift Inc., in soustanovitelj EvD Media. Ukvarja se z inženiringom, oblikovanjem, vizualizacijo, tehnologijo, ki to omogoča, in vsebino, razvito okoli nje. Je certificiran strokovnjak SolidWorksa in se odlikuje pri nerodnem padcu.