nasveti solidworksSolidWorks je znan po izjemni funkcionalnosti 3D oblikovanja, a kaj, če želite vzeti nekaj teh neverjetnih izdelkov, ki ste jih ustvarili, in jih natisniti za zaslon, brošuro ali majico s sitotiskom? Sliko kakovosti tiskanja lahko dobite neposredno iz SolidWorksa in to je preprosto kot shranjevanje datoteke.

Tehnične stvari
Običajno bo oblikovalski oddelek za tiskarno ali sitotiskalnik potreboval datoteko z najmanj 200 dpi (pik na palec), kar označuje ločljivost slike. višji kot je dpi višja je ločljivost. Običajno je zaželena vektorska slika (na podlagi lastnosti), vendar boste iz SolidWorksa dobili samo rastrsko (na osnovi slikovnih pik), zato je dpi pomemben. Zdaj pa začnimo.

Nastavitev vašega modela
Recimo, da želite svoj najljubši prirobnični ležaj natisniti na majico. Če želite iz SolidWorksa dobiti res dobro grafiko, jo želite na zaslonu prikazati čim večjo. Nastavite svoj najljubši pogled in pritisnite F11, da preklopite na celozaslonski način. Pritisnite F9 in F10, če se prikaže vaš FeatureManager ali orodne vrstice. Pomanjšajte svoj model, kolikor lahko, kot je na spodnji sliki.

flange-bearing-screenprint.jpg

Shranite datoteko
Pojdi na Datoteka, Shrani kot…in v možnosti Shrani kot izberite vrsto Adobe prenosni format dokumenta (*.pdf). Preden ga shranite, izberite možnosti blizu spodaj desno, da prikažete Možnosti izvoza zaslon. Prepričajte se, da imate izbrano spodaj. Zadetek OK in Shrani.

solidworks-pdf-export-options.jpg

Pošlji na tiskalnik
solidworks-flange-tshirt.jpgTo je v bistvu to. Dobili boste 300 dpi grafiko, s katero lahko dela tiskalnik ali oblikovalski oddelek. Če imate program, kot je Adobe Photoshop, lahko odprete sliko in jo tu in tam malo popravite, si ogledate, kako izgleda na različnih ozadjih ali spremenite barvo.

Odlične tiskarne:
OnlinePrintHouse.com
PrintMojo.com
TheSignDude.com

Avtor

Josh je ustanovitelj in urednik na SolidSmack.com, ustanovitelj pri Aimsift Inc., in soustanovitelj EvD Media. Ukvarja se z inženiringom, oblikovanjem, vizualizacijo, tehnologijo, ki to omogoča, in vsebino, razvito okoli nje. Je certificiran strokovnjak SolidWorksa in se odlikuje pri nerodnem padcu.