slanina. Med delom na zaslonu na dotik ni mogoče jesti. To je grozna, GROZNA težava, ki jo je treba rešiti. Veste, igrali smo se z idejo o vmesnikih zaslona na dotik za interakcijo s podatki CAD, vendar je bila to vedno nekoliko prehodna rešitev za delo v 3D. Ne vem, zakaj se zdi, da je prijemanje ohlapnih molekul zraka bolj prepričljiv način za interakcijo s 3D geometrijo, vendar je in 3Gear Systems uresničuje to s potezami, ki jih poganja Kinect, in novim razvojnim kompletom, ki ga potisne v programsko opremo 3D.

3Gear vašim aplikacijam doda kretnje

3Gear je dosegel 350,000 $ sredstev od K9 Ventures (Manu Kumar), Aditya Agarwal, Uj Ventures (Eric Chen), Safa Rashtchy in Naval Ravikant. Ekipa treh članov ima sedež iz San Francisca, sestavljena iz soustanovitelja Roberta Wanga in Chrisa Twigga z ustanovnim inženirjem Kenrickom Kinom. Usmerjajo SDK 3Gear Gesture Control (na voljo tukaj) pri razvijalcih v CAD, medicinski in igralni industriji. Pravzaprav so zelo glavni s predstavitvijo aplikacije za ravnanje z vašimi 3D oblikovalskimi podatki.

YouTube video

3Gear SDK Demo Video

Pogovarjali smo se z Robom, da bi izvedeli več.

Kaj je navdih za tem novim uporabniškim vmesnikom Gesture?
Želimo ujeti vso izraznost vaše roke. Miška je 2D vhodna naprava, ki z vašo roko ravna, kot da je en velik kazal prst. Zaslon na dotik vam omogoča, da z dvema prstoma drsite po slikah pod steklom. Ustvarjamo tehnologijo, ki zajame celotno vašo roko in vam omogoča, da zgrabite stvari, jih obrnete, sestavite, animirate stvari itd – vse na udoben in ergonomski način.

Kakšna so ozadja ekipe 3gear?
Vsi trije prihajamo iz ozadja računalništva in interakcije med človekom in računalnikom. Rob je doktoriral na MIT o sledenju barvitih stvari z računalniškim vidom. Chris je doktoriral pri Carnegie Mellonu, preden je delal pri Industrial Light & Magic R&D na področju vizualnih učinkov. Kenrick je doktoriral pri Calu, vendar je večino svojega časa preživel na podiplomskem študiju pri Pixar Animation Studios in izumil načine za uporabo zaslonov z več dotiki za izgradnjo bogatih 3D okolij za računalniško animirane filme.

Kakšne vrste funkcij in funkcij lahko pričakujejo ljudje, ki uporabljajo programsko opremo za 3D modeliranje trdnih snovi?
Naš cilj za nekaj, kot je SolidWorks, je, da vam omogočimo "parjenje" delov tako, da jih sestavite z rokami. Prav tako bi morali imeti možnost vrteti del ali sklop, kot da ga držite v rokah. Še vedno moramo dobiti veliko stvari, da pridemo tja, vendar je sprostitev naše tehnologije prek tega kompleta za razvoj programske opreme (SDK) naš prvi večji korak.

Katera programska oprema za modeliranje/upodabljanje bo podprta?
Ker smo trenutno samo trije, bo to odvisno od skupnosti razvijalcev. To bi radi videli v paketih za trdno modeliranje, kot sta SolidWorks in Inventor, pa tudi pri modelarjih površin, kot sta SketchUp in Maya.

Kako vidite, da uporabniški vmesnik s potezami deluje z mobilno delovno silo?
Naša trenutna fizična postavitev je nekoliko nerodna, vendar pričakujemo, da bo naša prihodnja strojna oprema le malo več kot priponka za vaš monitor ali prenosnik. Želimo, da so uporabniški vmesniki z gestami na voljo tudi na poti.

Komplet za razvijalce je na voljo za prenos takoj na spletni strani 3gear. Izvedete lahko tudi o tehnologiji »natančnega sledenja prstov« in kako to dosegajo tukaj.

Avtor

Josh je ustanovitelj in urednik na SolidSmack.com, ustanovitelj pri Aimsift Inc., in soustanovitelj EvD Media. Ukvarja se z inženiringom, oblikovanjem, vizualizacijo, tehnologijo, ki to omogoča, in vsebino, razvito okoli nje. Je certificiran strokovnjak SolidWorksa in se odlikuje pri nerodnem padcu.