izogibajte se-solidworks-on-dege-odnosovNekoliko lažje jih je obvladati kot zobe nemrtve, vendar lahko vsi odnosi v skici SolidWorksa naredijo modeliranje in še posebej konceptno modeliranje odnos, ki na novo definira nočno moro, ki je manj zanimiva kot čiščenje po zombijskem otroku.

Eden največjih težav, ki jih boste imeli pri samodejno dodanih odnosih v skice, je odnos 'ON EDGE', ki nastane pri uporabi Pretvarjanje entitet. Hitro jih dodate, vendar traja nekaj časa, da jih popravite.

So idealno orodje za hitro prenašanje robov z enega dela na drugo skico, vendar boste občutili nekaj bolečine, če pride do spremembe, ki vpliva nanje. Tu so vsi razlogi, da se izognete Na robu relacijo, kaj namesto tega uporabiti in nasvete, ko jih potrebujete.

modra obroba

Zakaj so odnosi zanič in tudi niso tako zanič
Ena stvar, ki je res zanič pri odvračanju strašnih bitij modeliranja na podlagi skic, so vsi prepletajoči se odnosi, ki jih dodate, da ustvarite vsako iztiskanje, rezanje, pometanje ali površino. Če izbrišete ali redefinirate eno referenčno stran ali rob, je vaš model odprt za zverski napad napak in dolgotrajno ponovno delo.

To je zanič, ker morate vnesti in odstraniti skice, da popravite prekinjene odnose, in zdi se, da odprete pokrov, da zaženete avto. Če bi morali uporabiti skice, bi mislil, da bi mnogi raje imeli možnost, da jih uredijo, ne da bi šli v skico, toda zaenkrat moramo in eden najpogostejših odnosov, ki jih boste popravili, je "On Edge" relacije, ustvarjene z ukazom Pretvori entitete.

Odnosi so lepi, ker lahko hitro spremenite skico, ki popolnoma spremeni obliko predmeta. V proces ustvarjanja geometrije dodajo malo strukture in kdo v svojem življenju ne potrebuje malo strukture.

V resnici so odnosi bitka dobrega proti zlu, ne glede na to, kakšno hrabro manekensko odločitev sprejmete. Redkokdaj imam kakšno skico, ki se v določenem trenutku ne spremeni na novo. To pomeni, da je redko, da se mi ni treba zapletati v odnose ali se jih znebiti Na robu odnosa, zato se jih znebimo. Tukaj je, kaj storiti.

modra obroba

Ne uporabljajte Pretvarjanje entitet
To je ena velika nasprotujoča si funkcija. Omogoča hitro ustvarjanje skic, lahko pa povzroči veliko glavobolov pri ravnanju s skicami v kontekstu robov, na katere se sklicujejo. Je to zvenelo kot zalogaj? Je. Pretvori entitete je orodje za skiciranje, ki vam omogoča hitro pretvorbo robov trdnih delcev v skice za iztiskanje. Ustvarja 'Na robu' odnos. Eno preprosto razmerje za en preprost rob, ali se tako zdi.

convert-entity01
Uporaba Convert Entities ustvarja manj odnosov, več pa zunanjih referenc

convert-entity02
Če ne uporabite Pretvarjanje entitet, se ustvari več relacij, vendar manj zunanjih referenc

Ko začnete pretvarjati več robov in opravite več ponovitev oblikovanja, lahko vsi pretvorjeni robovi povzročijo napake v skicah. Ne gre za to, da je funkcija Pretvarjanje entitet sama po sebi slaba, vendar se lahko veliko odnosov, ustvarjenih s pretvorbo entitet, zaplete (izgubijo referenco), če se spremeni neka geometrija v tej zgodovini ali funkcijah. Ja, vseeno se lahko zgodi pri kakršnih koli odnosih, če pa zmanjšate Na robu razmerja, zmanjšate količino predelave na svoje skice. To še posebej velja za zunanje odnose.

Toda največji razlog, da ne uporabite Convert Entities? Na robu obnova odnosov traja dlje.

modra obroba

Zmanjšajte predelavo
(Fant, ta objava postaja daljša, kot sem pričakoval.) Tukaj je napaka, ki jo običajno dobite pri uporabi Pretvarjanje entitet.
neveljavna-skica-geometrija
To se zgodi pri poskusu brisanja Na robu odnosi, ki so med seboj v nasprotju. Običajno boste morali izbrisati vsakega Na robu povezavo in jo znova obdelajte, da jo zaklenete.

Namesto tega je nekaj nasvetov zmanjšati predelavo in časi obnove za vaše modele.

  1. Uporabite orodje za skiciranje pravokotnikov
    Preprost primer. Namesto pretvorbe entitet na obrazu, ki bi vam dal štiri relacije On Edge, skicirajte pravokotnik in dve izbrani točki pritrdite na drugo geometrijo.
  2. Nastavite bližnjice za odnose
    dodajanje relacij namesto uporabe Pretvarjanje entitet traja dlje, zato jih pospešite s tipkovnico. Predlagam nastavitev najpogostejših, naključnih, koncentričnih, kolinearnih in koradialnih.
  3. Pred brisanjem ponovno povežite
    To velja za katero koli entiteto skice. Preden ga izbrišete, si oglejte relacije (Orodja, odnosi, prikaz, brisanje ...) in odstranite vse, kar povzroča konflikte. Nato jih znova povežite s tistimi bližnjicami na tipkovnici, ki ste jih nastavili.
  4. Pokažite drugim, kako
    Pokažite drugim, kako uporabljati odnose. Nekateri preprosto ne vedo, kako delujejo in čemu služijo. Funkcija, ki uporablja popolnoma definirano skico, se bo tudi hitreje obnovila.

modra obroba

Ko morate uporabiti Pretvarjanje entitet
Tukaj je nekaj nasvetov, kdaj morate uporabiti Pretvarjanje entitet.

  1. Izberite Tangency/Loop/Chain
    Namesto da izberete in pretvorite vsak rob, z desno miškino tipko kliknite rob in izberite 'Select Tangency' ali 'Select Loop' (ali 'Select Chain', če izberete črte za risanje.) To vam omogoča, da hitro izberete skupino robov brez dolgočasnega prebiranja.
  2. Označite rob
    To ni možnost, lahko pa pomaga pri spremembah. Ko izberete rob (ali obraz), pretvorite robove v skicirane črte, iztisnite in nato na skico dodajte druge segmente, ki jih (naj) posodobi s spremembami. Vrstici, ki ste jo izbrali za pretvorbo, dodajte točko.
  3. Ne uporabljajte vzporednih in pravokotnih razmerij
    Običajno so to odvečni odnosi, ki lahko povzročijo konflikt, če se le da, se jim izognite. Enako velja za razmerja Preseči in Popravi.
  4. Uporabite vzporedne in pravokotne odnose
    Ko ustvarjate knjižnične funkcije in želite, da delujejo, namesto drugih uporabite vzporedna, pravokotna in simetrična razmerja. To jim bo pomagalo pri kateri koli usmeritvi.

modra obroba

Odnosi so lahko v veliko pomoč, vendar so ena od osnovnih funkcij v SolidWorksu, ki niso vedno cenjene in razumljene. Želel bi, da bi bili odnosi v nekaterih primerih bolj povezani z geometrijo kot skico, vendar to pride v povsem drug argument.

Kakšni so vaši prekini glede odnosov? Še kakšen nasvet?

Avtor

Josh je ustanovitelj in urednik na SolidSmack.com, ustanovitelj pri Aimsift Inc., in soustanovitelj EvD Media. Ukvarja se z inženiringom, oblikovanjem, vizualizacijo, tehnologijo, ki to omogoča, in vsebino, razvito okoli nje. Je certificiran strokovnjak SolidWorksa in se odlikuje pri nerodnem padcu.