Zapnite svoje otroške zaponke. Zdaj veste, da je Onshape začel z napovedjo leta Parametrično modeliranje 2.0. Očitno so dobili posel dva za enega za imena 2.0, ki so jih objavili danes Data management 2.0.

Dobili so tudi oceno dva proti ena o težavah pri oblikovanju IN THE ASS, saj tako kot konfiguracije, večdelno in kontekstualno oblikovanje v njihovi metodologiji parametričnega modeliranja funkcije v njihovi metodologiji upravljanja podatkov preusmerijo delo stran od dela- okroglih in ročnih delovnih tokov na metodo, ki zadrži model v kontekstu delovnega toka namesto nečesa, kar zatakneš v in iz drugega sistema ali v zabojnik poleg sobe za odmor s petimi pokvarjenimi aparati za kavo.

Za upravljanje podatkov 2.0 (DM2.0) sta dve komponenti – Upravljanje izdaja in delovni tok za odobritev (RAW) in simultana lista materiala (BOM). Poglejmo. Ampak najprej…

Kaj je tako drugačnega glede DM2.0?

Jon Hirschtick razbije. Opozarja na šest načel, ki sami po sebi niso nujno edinstveni, vendar skupaj zagotavljajo osnovo za racionalizacijo BOM in RAW. Osredotočajo se na:

  • Baza podatkov, ne datoteke
  • Varen delovni prostor v oblaku, ne razpršene kopije
  • Vzporedno, ne serijsko
  • Takojšnje sodelovanje, ne sestanki
  • Oblikovanje in podatki na enem mestu, ne veliko
  • Nič IT

Slišiš tega Sys Admin Franka? NIČ. Kopite svojo kripto na glavnem računalniku podjetja, prepustite nam oblikovanje PRIHODNOSTI.

Zdaj te zmogljivosti niso nič novega – vendar jih nihče ni združil v aplikaciji CAD s kohezivnim pristopom k delovnemu toku dela in revizije. Še več, (in to je očitno s temi novimi funkcijami) Onshape je vse združil v programski opremi za 3D modeliranje, ki je bila zgrajena od začetka za poenostavitev procesa razvoja izdelka.

Upravljanje izdaj in potek dela za odobritev

Obstaja toliko načinov za upravljanje izdaj in potek dela za odobritev, kolikor je barv na vašem monitorju. Najverjetneje delate znotraj enega ali drugega vsak dan. Onshape zajame potrebe v jedru tega procesa z novim pristopom k upravljanju izdaj in potekom dela. Takole pravi Jon:

Tako kot vse drugo v Onshapeu tudi ustvarjanje kandidata za izdajo in odobritev izdaje nikomur ne preprečujeta, da bi nadaljeval svoje delo – brez čakanja na prijavo in odjavo. Uporabnikom omogočamo, da ustvarijo predlagano izdajo za katero koli kombinacijo delov, sklopov, konfiguracij in drugih sredstev kot eno izdajo.

S tem se premika skozi izdajo ali zastarel delovni tok z revizijo, številko dela in pogoji izdaje, ki jih določite vi. Vsi, ki uporabljajo Onshape v vašem podjetju, vedo, kaj se dogaja z deli in sklopi na poti. Ne skočite ven, da bi preverili ta ali tisti sistem, preverite vezave rdeče črte ali vprašajte nekoga o statusu tistega dela, ki že zamuja dva tedna. Čeprav morda ne ustreza vašemu trenutnemu poteku dela, reviziji ali shemi številk delov, je dovolj prilagodljiv, da se lahko spopade z veliko scenariji in, pravijo se, je to šele začetek.

Istočasna lista gradiva

Vem, da poznate trike za ogled vaše BOM med modeliranjem. Ne glede na to, ali ga izvaža v preglednico ali ga vdelava v risbo ali konfiguracijo, je v najboljšem primeru neučinkovito. Evo, kako Jon opisuje hkratni list materiala:

Zdaj v Onshape se vaša BOM ustvari in posodablja samodejno, medtem ko je sestav načrtovan. Pravzaprav se ne le sinhronizira, ampak je tudi hkraten način za urejanje sklopa, tako kot tabelo pločevine v Simultaneous Sheet Metal in konfiguracijske tabele v Simultaneous Configurations. Vaš Onshape BOM ni nikoli neusklajen s sklopom, ki ga odraža.

Poleg tega so izdali BOM API, ki vam ali njihovim partnerjem omogoča izdelavo aplikacij po meri (npr. OpenBOM), ki razširijo tisto, kar lahko storite s temi podatki BOM.

Iskreno sem se malo razjokal, ko sem videl te funkcije, ker vem, koliko časa sem porabil za druge metode in sisteme, za nastavitev in dokumentiranje drugih metod in sistemov ter se prepiral o drugih metodah in sistemih.

Smešno je (v dobrem smislu), koliko je Onshape poenostavil ta dva vidika procesa oblikovanja. Mislim, da je največje spoznanje, ki sem ga doživel, ko sem videl nove funkcije, to, kako se navadimo na rešitve in neučinkovite sisteme, do te mere, da jih branimo in jih celo opravičujemo na podlagi večje količine časa, ki je potreben – to je tisto, kar je res smešno (v slab način).

Inovacije Voxel uporablja Onshape, zato vprašam Michaela Bromleyja, vodilnega strojnega inženirja, kako uporabljajo novo upravljanje izdaje in potek dela za odobritev. Prej so imeli zelo ročni proces, nagnjen k napakam, ki so poskušali upravljati z izdajo prek razvojne veje in izdane veje. Mi je povedal:

Nov postopek upravljanja izdaje zdaj povezuje zgodovino revizij s posameznimi deli, sklopi in risbami. To je ključna funkcija za dokumentacijo in uporabo funkcije iskanja za iskanje vgrajenega dela. Zdaj obstaja ločeno dokumentirano stanje dela/sestava/risbe, ki se lahko nahaja v sproščenem stanju. Zato lahko vzpostavimo postopek, da je mogoče izdelati ali naročiti samo del/sestav/risbo v sproščenem stanju. Za vse podatke, povezane s projektom, bomo uporabili postopek upravljanja izdaje.

Resnično me zanima, ali so te funkcije za vas kaj spremenile, ali so vam pomagale, kot so pomagale Voxelu, ali so spremenile kaj drugega. Prosimo, komentirajte ali pošljite e-pošto – zelo bi rad slišal od vas.

Avtor

Josh je ustanovitelj in urednik na SolidSmack.com, ustanovitelj pri Aimsift Inc., in soustanovitelj EvD Media. Ukvarja se z inženiringom, oblikovanjem, vizualizacijo, tehnologijo, ki to omogoča, in vsebino, razvito okoli nje. Je certificiran strokovnjak SolidWorksa in se odlikuje pri nerodnem padcu.