3D Systems bråkar inte under 2013. Trots att några nya produkter har svag prestanda, de har lyckats bevisa att en arsenal av "vispad gräddpajer i ansiktet" är den bästa strategin för att utveckla hype och få din uppmärksamhet. På något sätt bland marknadsföringen av sina nya produktsläpp på CES 2013 lyckades de tjänaBest of CES 2013 Award for Emerging Tech” medan du är värd musiker som spelar 3D-tryckta instrument i deras monter och fortfarande hittade tid att släppa en plattform för modellerare och utvecklare att tjäna pengar på appar centrerade kring 3D-utskrift.

"Cubify tror att alla är kreativa och att alla kan skapa - vi behöver alla bara ett roligt och enkelt sätt att komma igång."

Delat mellan två plattformar, Cubifys nya designsystem för 3D Print App-design vänder sig till såväl programmerare som modellerare utan programmeringserfarenhet. Cubify API "är för webbprogrammerare som skriver sina egna webbappar, skapar modeller och programmerar". När programmeraren väl har skickat in appen liknar processen Apples inlämningsprocess för iOS-appar: vänta några dagar och ta reda på om den är godkänd. Det finns ingen maximal mängd appar som en utvecklare kan skicka in och Cubify tar hand om e-handel, utskrift och genomförandeansvar.

2

1

Alternativt, för de som undviker programmeringsvägen men ändå vill vara involverade, tillåter AppCreate-plattformen för modellerare att skapa en Cubify-webbapp med hjälp av online-Cubify AppCreate-gränssnittet. När gränssnittet väl har skapats är det lika enkelt som att ladda upp dina 3D-modellfiler och få en procentandel av betalningen för Cubify Cloud Printed Model (liknande Shapeways).

4

3

Medan plattformen fortfarande är i sin linda, kommer det att bli intressant att se hur den blir uppmärksammad eftersom 2013 kommer att bli ett stort år för 3D-utskrift.

Gå till Cubify's om du vill veta mer Webbplats för utvecklare.

Författare

Simon är en Brooklyn-baserad industridesigner och chefredaktör för EVD Media. När han får tid att designa, fokuserar han på att hjälpa nystartade företag att utveckla varumärkes- och designlösningar för att förverkliga deras produktdesignvision. Förutom sitt arbete på Nike och olika andra kunder är han den främsta anledningen till att allt görs på EvD Media. Han brottade en gång en Alaskan alligator -buzzard till marken med sina bara händer ... för att rädda Josh.