För alla som har velat få ut det mesta av sin 3D-skanner eller smartphone 3D-skanningsapp, den nya MODO för repotologi serier från utbildningsplats för industriell design cadjunkie är bara för dig.

För det låga priset på $ 39 ($ 14 för cadjunkie Premium -medlemmar) innehåller den här nedladdningsbara videoserien allt du behöver veta om hur du konverterar 3D -skanningsdata till användbar geometri, samt några smarta MODO -skript som är utformade exklusivt för serien för att påskynda din arbetsflöde.

I serien tar EvD Medias mycket egna industriella designproffs Adam O'Hern en retopologi för att snurra och kokar ner det i enkla termer för att få ut det mesta av dina 3D -skanningsdata och konvertera det till en fungerande och tillverkningsbar CAD -modell i MODO eller SolidWorks.

Utöver nio funktionsspäckade videor och med MODO -skript för att påskynda ditt retopologiska arbetsflöde, innehåller serien också processfiler som hjälper dig att ta steg på vägen.

Här bryter Adam ner allt:

Så, vad är Retopologi kan du fråga?

Kanske har du spenderat lite tid på din smartphone med en av de många 3D -skanningsapparna som t.ex. Autodesks 123D Catch, eller kanske vill du göra en skulpterad modell från ZBrush mer vänlig för tillverkning. I huvudsak är slutmålet med retopologi att ta en befintlig 3D -modell och "spåra" dess form med användbar geometri så att den kan manipuleras ytterligare i ett dedikerat CAD -mjukvarupaket som SolidWorks. I ett nötskal är retopologi processen att bygga om en annars "död" modell med funktionalitet som du kan använda för 3D -utskrift, rendering och tillverkning.

Nyckelfärdigheter du lägger till i din verktygslåda:

För serien bryter Adam ner varje steg för att konvertera verkliga objekt till ren geometri som du kan använda för att ta dina produktdesigner till nästa nivå i MODO och/eller SolidWorks. Oavsett om ditt slutmål är att bara finslipa dina modelleringskunskaper eller bygga på handgjorda prototyper, kommer du att vägledas genom processen med att använda retopologi för att öka ditt designspel.

Importera 3D -skanningar från Smartphone -appen

01

Ombyggnad av nät i MODO

02

Exportera och slutföra din design i SolidWorks

03

Gå över till cadjunkie för att ladda ner och börja med MODO för repotologi serien, eller registrera dig för en cadjunkie Premium medlemsskap för att få tillgång till hela industridesign -videoträningsbiblioteket.

Författare