Om det någonsin fanns någon 3D-cad-app som skulle kunna jämföras med slätt, silkeslent smält smör, TinkerCAD skulle vara den. Om du inte har upplevt det ännu, måste du. Du måste helt enkelt. Den webbaserade, 3D-modelleringsappen är ute med en ny version och den är precis allt du kan önska och förvänta dig i en lättanvänd 3D-modelleringsapp. Och utifrån utseendet har de lagt grunden för att 3D-appar ska komma.

Tinkercad

Den första versionen av Tinkercad var fantastisk. Den här, ännu mer. Det fina med Tinkercad är inte bara att det är en responsiv webbaserad 3D-app, utan att den har den grundläggande funktionaliteten du skulle hitta i andra 3D-appar. Särskilt hur du interagerar med geometrin. På många sätt är det bättre. Det är verkligen smidigare och enklare, till den grad jag undrar varför andra 3D-modelleringsprogram är så komplicerade. Du har grundläggande former och dra & släpp-rörelse med ultrasmidig kontroll. Objektinteraktionen är vacker. Varje objekt har kontrollpunkter för att justera storlek och orientering, plus att det knäpps och skalas med hjälp av SHIFT-tangenten. Det är tillräckligt enkelt för nybörjarmodellerare med tillräckligt för att hålla den avancerade modelleraren intresserad.

De har mer fokus på 3D-utskriftsmöjligheterna med möjligheten att omedelbart skicka din modell till Shapeways, imaterialise eller Ponoko. Du har också möjlighet att ladda ner .stl för att skriva ut eller ändra själv.

Hur funktionellt det än är så finns det fler funktioner som det kan använda. Saker jag skulle vilja se är kontextmenyer, geometrimodifierare (som filéer, faser, etc.), ytkontroller och export. Jag tvivlar inte på att de överväger funktioner som denna och mer för att glädja och överraska våra 3D-skapande sinnen. Jag skulle också bli förvånad om de klarar det resten av året utan att bli förvärvade. Definitivt, ge det ett försök.

Författare

Josh är grundare och redaktör på SolidSmack.com, grundare på Aimsift Inc. och medgrundare av EvD Media. Han är engagerad i teknik, design, visualisering, tekniken som får det att hända och innehållet som utvecklats runt det. Han är en SolidWorks -certifierad professionell och utmärker sig med att falla besvärligt.