Det finns verkligen en oändlig mängd intressanta föremål du kan göra med SolidWorks och många intressanta och ovanliga sätt att ta sig dit. Några läsare på Mest obskyra funktionskombinationsinlägg hade utmärkta idéer och jag fick till och med några via e-post. Denna galna spiral, av Jeff Mowrey (@idesignhaus på Twitter) av Industrial Designhaus, LLC, är en av dem.

Sättet han gick tillväga för att skapa den är väldigt genomtänkt. Har du någon aning om hur det gjordes?

Ta en gissning i kommentarerna så lägger jag upp filen så att du kan ladda ner den. Hur är det med andra spiral- och spiralegenskaper och delar? Finns det enkla sätt att skapa dem och använda dem i din design?

Här är några exempel som du kan titta på – exempel på hur du kan skapa några komplicerade spiraler inom en enda funktion. Åh, och alla renderade bilder här... gjorda med Photoview360 – den nya renderingsmotorn (från Luxology) som levereras med SolidWorks 2009 Professional och Premium. TREVLIG.

Enkel Twist Sweep

Det mest grundläggande och enkla sättet att få en spiralformad, fjädrande form. En väg, en profil och ett svep – Vrid längs vägen.
solidworks fjäder helix sweep
Ladda ner Simple Twist Sweep (798kb) SolidWorks09-fil

Oval Curve Sweep

Jag har använt den här metoden på lite ljusdesign och idéer för VIP-yachtinteriörer. Du kan använda en 3D-skiss för att göra en kurva också.

Ladda ner Oval Curve Sweep (1263kb) SolidWorks09-fil

Spline Twist Sweep

Du kan använda detta för de kurviga bitarna på plastflaskor runt etikettområdena. Hemligheten är att använda sammansatta kurvor för en väg.
solidworks fjäderkurvsvep
Ladda ner Spline Twist Sweep (292kb) SolidWorks09-fil

Step Helix Sweep

Cirkulära trappor i SolidWorks. Det här är det snabba och enkla sättet att ta sig dit.
solidworks cirkulär trappsvep
Ladda ner Step Helix Sweep (265kb) SolidWorks09-fil

Jeffs Spiral Spiral Spiral

Vad skulle du använda det här till nu? Tja, du kan använda konceptet för föremål med minskande radier.

Ladda ner SpiralSpiralSpiral (2770kb) SolidWorks09-fil

LAGT TILL!! – Timglasfjäder

Mia, nere i kommentarerna, frågade hur du skulle gå till väga för att skapa en fjäder i form av ett timglas. Här är bilden av den och nedladdningen av filen.
spiral timglas fjäder helix
Ladda ner Hourglass Spring

Tips för spiraler och helix

Helix eller svep? – En Helix ger dig mer kontroll över tonhöjden. En helix kan lägga grunden för ett svep.
Slut i sinnet – Vilken form försöker du uppnå. Börja med det i åtanke.
Skissa det – Den första kurvan du ritar är troligen den väg du behöver.
Profiler - Kurvig? Lägg ut flera profiler på olika plan för att se vad som får dig nära din form
Twist – Förläng den vid behov. Du kan alltid klippa av bitar.

Prova att arbeta med ytsveparna om du gör delar av glasfiber eller plast. Om du inte kan det så bra, kommer du att lära dig vad som fungerar och inte fungerar och vad du ska fråga. Var inte rädd för att prova nya sätt som gör det lättare. Okej, så jag börjar med att surfa på ytan istället för dessa galna helixar, men ibland måste man bara rocka det på ytan.

Har du några helix-, spiralmodeller? Hur fan gör man dem?

Författare

Josh är grundare och redaktör på SolidSmack.com, grundare på Aimsift Inc. och medgrundare av EvD Media. Han är engagerad i teknik, design, visualisering, tekniken som får det att hända och innehållet som utvecklats runt det. Han är en SolidWorks -certifierad professionell och utmärker sig med att falla besvärligt.