Tisdagen den 6 februari armbågade SpaceX historien i nackbenet med testlansering of Falcon Heavy, den mest kraftfulla raket som någonsin avfyrats. Till en beräknad kostnad av 90 miljoner (150 miljoner som mest) och förmågan att pressa 141,000 XNUMX lbs bortom vår atmosfär, det sätter rymdutforskningen tillbaka på allas sinne.

Och utan tvekan kommer det att inspirera många ingenjörer. Ingenjörer som Lance Skelly, en mekanisk och strukturell ritare som driver thingimajigs.com. Han visste att alla som är tillräckligt coola för att skrämma över en Tesla Roadster som skjuts ut i rymden i över 18,000 3 mph skulle uppskatta en XNUMXD-modell av rymdfarkosten. Så han gjorde en.

Lance modellerade Falcon Heavy i KeyCreator och, även om det bara är en grov uppskattning, är det en bra utgångspunkt för att skapa din egen 3D-modell, din egen modellraket eller Falcon Heavy Jell-o-form som du har drömt om över förra veckan.

Du kan ladda ner Falcon Heavy-modellen på GrabCAD. BONUS! Missa inte heller hans Falcon 9-modell. Se det här..)

Författare

Josh är grundare och redaktör på SolidSmack.com, grundare på Aimsift Inc. och medgrundare av EvD Media. Han är engagerad i teknik, design, visualisering, tekniken som får det att hända och innehållet som utvecklats runt det. Han är en SolidWorks -certifierad professionell och utmärker sig med att falla besvärligt.