Vanligtvis, när jag pratar med någon om grönsaker, handlar det om att göra en bädd i rumsstorlek av bladgrönt, metoder för att sy morots- och snapsärtor eller praktiska platser för dispensrar för rödbetor. Men du måste odla dina grönsaker först innan du gör några sådana intressanta ansträngningar.

Morgan Morey, en historisk juvelerare från Isle of Wright, gick utanför sin vanliga kreativa skicklighet med fantastiska skulpterade smycken och figurdesign för att skapa en praktisk, men ändå konstfull vägginstallation för aquaponics. Det bästa av allt är att den är MODULÄR och har en mängd olika funktioner.

Burkarna tas alla enkelt bort för att fungera som individuella krukor. Systemet kommer att vara lätt att anpassa för individuella anläggningsinställningar eftersom varje burk kan fyllas med olika planteringsmedia. Bäst av allt vattnet när det väl passerat genom systemet blir helt rent och fräscht för fisken.”

Jag har undersökt idéer för att skapa ett aquaponics fodersystem för bänkskivor, och det här är en metod som är riktigt intressant. Det är ett tryck i ett stycke som, med extra rörkopplingsfäste, ansluter och leder vatten genom vilken mängd anläggningssektioner som helst. De kan användas individuellt eller separat och rymmer en vanlig plåtburk. Tänk bara, du kan odla en hel vägg av rosmarin, eller timjan eller blommor att plocka varje morgon och ta dig dina underbara kollegor.modulärt aquaponics väggsystem

Jag kan inte vänta med att skriva ut det här, anpassa det, modifiera det och se hur det fungerar på bänkskivan. En sak som jag tror att den kommer att behöva är en bas, vägg eller tankfäste, och övre fäste beroende på höjd och vikt - En hel 12-fots vägg av spenat kommer att väga lite... Jag kan behöva fler akvarier.

Du kan ladda ner modellen på MyMiniFactory. (Bonus! Kolla in Morgans andra verk. Han har massor av Overwatch-skulpturer och några RIKTIGT coola smycken. Se dem här.!)

Har du en modell som du tror att alla behöver? Dela länken och detaljerna med oss ​​här!

Författare

Josh är grundare och redaktör på SolidSmack.com, grundare på Aimsift Inc. och medgrundare av EvD Media. Han är engagerad i teknik, design, visualisering, tekniken som får det att hända och innehållet som utvecklats runt det. Han är en SolidWorks -certifierad professionell och utmärker sig med att falla besvärligt.