När entreprenörer väl har skapat en e-handelssida att sälja varor på, flyttar de ofta till ett nytt område. Ibland kommer detta att innebära att man säljer samma klass av varor under ett nyare varumärke som är utformat för att locka en annan sorts kundkrets. Där igen kan det också bero på att sajtägaren vill erbjuda olika produktsortiment, sådana som inte nödvändigtvis skulle passa bra med deras nuvarande sajt. Läs vidare för att ta reda på hur du kan göra din nästa e-handelssida ännu bättre än den förra.

Använd verktyg för att bygga webbplatser

Om du senast satte upp en webbplats för en webbutik, behövde du betala en grafisk designer samt en webbdesigner för att komma med varorna. Då måste du tänka om. Tack vare den automatiserade tekniken och beprövade layouter för en modern e-handelswebbplatsbyggare, behöver du praktiskt taget ingen design eller teknisk kompetens för att få en webbplats igång på bara någon timme. Gör din webbplats så komplex eller så enkel som du vill, med tanke på arten av dina produkterbjudanden. När du använder de onlineverktyg som finns tillgängliga idag för att skapa en ny sajt vet du att den kommer att börja fungera effektivt från dag ett. Sådana byggprogram kan hantera allt från specialiserade produktsidor till transaktioner inklusive returåterbetalningar samt betalningar, där så är lämpligt. 

Tredimensionella element

3D är inte bara för biografer och hemmabio. Du kan skapa en buzz runt din webbplats genom att införliva pop-out-element i den också. Fördelen med att lägga till förstärkta och virtuella verklighetselement på din webbplats är att det hjälper människor att fatta köpbeslut. Föreställ dig att du har en 3D-renderad bild av en av dina produktdesigner. Med den i ett AR- eller VR-läge kan blivande kunder utforska det framifrån, bakifrån och från sidorna utan ansträngning alls. Ännu bättre, några anpassningsbara 3D plug-ins för e-handel webbplatser tillåter visualiseringar av objekt som de visas i människors hem.

Videoinnehåll

Nuförtiden kommer en enkel produktbeskrivning bara att ta dig så långt. Om du vill locka fler kunder behöver du innehåll de faktiskt uppskattar, vilket ofta innebär korta, snabba och raka videor. Allt ditt videoinnehåll behöver dock inte fokusera på enskilda produkter. Använd dem för att jämföra produkter i en liknande klass så att kunderna kan välja vilken som passar deras behov bäst. Ett annat bra tips för en e-handelssajt är att tillhandahålla instruktionsfilmer. Detta är särskilt användbart om du säljer tekniska produkter som kunder kanske vill ha lite vägledning om hantering av. Detta kommer inte bara att göra din webbplats mer sannolikt att bli betrodd av potentiella kunder, utan det borde också bidra till att öka din synlighet på internet. Google och de andra stora sökmotorerna tenderar att ranka webbplatser med instruktionsvideor och liknande innehåll högre.

Sammanfattning

I slutändan bör du alltid sträva efter att förbättra din senaste e-handelssida och dina konkurrenters. Om inte, kommer någon att ha en webbplats på din nischmarknad precis runt hörnet, så missa inte anpassad eftersom du inte har legat steget före. 

Författare