Pürüzsüz, ipeksi erimiş tereyağı ile karşılaştırılabilecek herhangi bir 3D cad uygulaması varsa, TinkerCAD biri olurdu. Henüz deneyimlemediyseniz, mutlaka yapmalısınız. Yapmalısın. Web tabanlı, 3D modelleme uygulaması yeni bir sürümle çıktı ve kullanımı kolay bir 3D modelleme uygulamasında isteyebileceğiniz ve bekleyeceğiniz hemen hemen her şey. Ve görünüşe göre, gelecek 3D uygulamaların temellerini attılar.

Tinkercad

Tinkercad'in ilk versiyonu şaşırtıcıydı. Bu, daha da fazlası. Tinkercad'in güzelliği, yalnızca duyarlı bir web tabanlı 3D uygulaması olması değil, aynı zamanda diğer 3D uygulamalarda bulacağınız temel işlevselliğe sahip olmasıdır. Özellikle, geometriyle nasıl etkileşimde bulunduğunuz. Birçok yönden, daha iyi. Kesinlikle daha pürüzsüz ve daha basit, diğer 3D modelleme yazılımlarının neden bu kadar karmaşık olduğunu merak ediyorum. Ultra yumuşak kontrol ile temel şekillere ve sürükle ve bırak hareketine sahipsiniz. Nesne etkileşimi güzel. Her nesnenin boyut ve yönlendirmeyi ayarlamak için kontrol noktaları vardır, ayrıca SHIFT tuşu kullanılarak yakalanır ve ölçeklenir. Acemi modelciler için yeterince basit, gelişmiş modelcilerin ilgisini çekecek kadar basit.

Modelinizi hemen Shapeways'e gönderme, materyalize etme veya Ponoko'ya gönderme yeteneği ile 3D baskı olanaklarına daha fazla odaklanıyorlar. Ayrıca, kendiniz yazdırmak veya değiştirmek için .stl dosyasını indirme seçeneğiniz de vardır.

Bununla birlikte, işlevsel olduğu kadar, kullanabileceği daha fazla özellik vardır. Görmek istediğim şeyler bağlam menüleri, geometri değiştiricileri (radyolar, pahlar vb.), yüzey kontrolleri ve dışa aktarma. 3D duyularımızı memnun etmek ve şaşırtmak için bunun gibi özellikleri ve daha fazlasını düşündüklerinden şüphem yok. Ayrıca yılın geri kalanını satın alınmadan yaparlarsa şaşırırım. Kesinlikle, bir şans ver.

Yazar

Josh, SolidSmack.com'un kurucusu ve editörü, Aimsift Inc.'in kurucusu ve EvD Media'nın kurucu ortağıdır. Mühendislik, tasarım, görselleştirme, bunu gerçekleştiren teknoloji ve çevresinde geliştirilen içerikle ilgilenmektedir. O bir SolidWorks Sertifikalı Profesyoneldir ve beceriksizce düşme konusunda uzmandır.