SolidWorks ile yapabileceğiniz gerçekten sonsuz sayıda ilginç nesne ve oraya ulaşmanın birçok ilginç ve alışılmadık yolu var. üzerinde bazı okuyucular En Belirsiz Özellik Kombo gönderisi mükemmel fikirleri vardı ve hatta birkaç tanesini e-posta yoluyla aldım. Bu çılgın sarmal, Jeff Mowrey (@idesignhaus Twitter'da) Endüstriyel Tasarım Evi, LLC, Onlardan biri.

Onu yaratmanın yolu çok iyi düşünülmüş. Nasıl yapıldığı hakkında bir fikriniz var mı?

Yorumlarda bir tahminde bulunun ve indirmeniz için dosyayı göndereceğim. Diğer sarmal ve spiral tipi özellikler ve parçalar ne olacak? Bunları yaratmanın ve tasarımlarınızda kullanmanın kolay yolları var mı?

İşte bakmanız için birkaç örnek – tek bir özellik içinde bazı karmaşık görünümlü spiralleri nasıl oluşturabileceğinize dair örnekler. Oh, ve buradaki tüm işlenmiş görüntüler… Photoview360 ile yapıldı – SolidWorks 2009 Professional ve Premium ile birlikte gelen yeni işleme motoru (Luxology'den). GÜZEL.

Basit Büküm Süpürme

Sarmal, yaylı görünümlü bir şekil elde etmenin en basit ve basit yolu. Bir Yol, bir profil ve bir tarama – Yol boyunca bükün.
solidworks yay sarmalı süpürme
Basit Büküm Süpürme (798kb) SolidWorks09 Dosyasını İndirin

Oval Eğri Süpürme

Bu yöntemi VIP yat iç mekanları için bazı aydınlatma tasarımı ve fikirleri üzerinde kullandım. Eğri yapmak için de bir 3B çizim kullanabilirsiniz.

Oval Eğri Süpürme (1263kb) SolidWorks09 Dosyasını İndirin

Spline Büküm Süpürme

Bunu, plastik şişelerdeki etiket alanlarının etrafındaki kıvrımlı uçlar için kullanabilirsiniz. İşin sırrı, bir yol için bileşik eğriler kullanmaktır.
solidworks yay eğrisi taraması
Spline Twist Sweep (292kb) SolidWorks09 Dosyasını İndirin

Adım Helis Süpürme

SolidWorks'te dairesel merdivenler. Bu, oraya ulaşmanın hızlı ve kolay yolu.
solidworks dairesel merdiven süpürme
Step Helix Sweep (265kb) SolidWorks09 Dosyasını İndirin

Jeff'in Spirali Spiral Spirali

Şimdi bunu ne için kullanırsın ha? Eh, konsepti azalan yarıçaplı öğeler için kullanabilirsiniz.

SpiralSpiralSpiral (2770kb) SolidWorks09 Dosyasını İndirin

KATMA!! – Kum Saati Yayı

Yorumlarda Mia, kum saati şeklinde bir yay yaratmaya nasıl gideceğinizi sordu. İşte resmi ve indirilen dosya.
spiral kum saati yay sarmalı
Kum Saati Yayı İndir

Spiraller ve sarmallar için ipuçları

Helis veya süpürme? – Bir Helix size saha üzerinde daha fazla kontrol sağlar. Bir sarmal, bir süpürme için temel oluşturabilir.
Akılda Son - Hangi şekli elde etmeye çalışıyorsunuz? Bunu göz önünde bulundurarak başlayın.
çiz – Çizdiğiniz ilk eğri, büyük olasılıkla ihtiyacınız olan yoldur.
Profiller - Kıvrımlı mı? Sizi şeklinize neyin yaklaştırdığını görmek için farklı düzlemlerde birden fazla profil düzenleyin
bükülme – Gerekirse fazla uzatın. Bitleri her zaman kırpabilirsiniz.

Fiberglas veya plastik parçalar yapıyorsanız, yüzey süpürücülerle çalışmayı deneyin. İyi bilmiyorsanız, neyin işe yarayıp yaramadığını ve ne soracağınızı öğreneceksiniz. Bunu kolaylaştıran yeni yolları denemekten korkmayın. Tamam, bu çılgın sarmallar yerine yüzeye çıkıyorum, ama bazen sadece yüzey tarzı sallaman gerekiyor.

Helis, spiral, süpürme modelleri var mı? Onları nasıl yapıyorsun?

Yazar

Josh, SolidSmack.com'un kurucusu ve editörü, Aimsift Inc.'in kurucusu ve EvD Media'nın kurucu ortağıdır. Mühendislik, tasarım, görselleştirme, bunu gerçekleştiren teknoloji ve çevresinde geliştirilen içerikle ilgilenmektedir. O bir SolidWorks Sertifikalı Profesyoneldir ve beceriksizce düşme konusunda uzmandır.